Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2019

H DG Comp «καλεί» την Αθήνα για τις τράπεζες

Η νέα χρονιά μπήκε, αλλά τα προβλήματα των εγχώριων τραπεζών με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένουν. Γι’ αυτό οι εμπλεκόμενοι θα ήθελαν να προχωρήσουν τα διάφορα σχέδια μείωσής τους, καθότι γνωρίζουν ότι θα απαιτηθούν μήνες για να τεθούν σε εφαρμογή, αν φυσικά τεθούν.

Ως γνωστόν, η Eurobank «τρέχει» το δικό της σχέδιο, με προίκα τα ακίνητα της Grivalia, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα το δικό της σχέδιο, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΤΧΣ, προωθεί το «ιταλικό» σχέδιο.

Σε μεγάλο βαθμό, η τύχη των ανωτέρω σχεδίων θα κριθεί από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το κλίμα που θα υπάρχει διεθνώς για τα εγχώρια περιουσιακά στοιχεία σε μερικούς μήνες από σήμερα και τη στάση των οίκων αξιολόγησης.

Όμως, για να προχωρήσει κάποιο από τα δύο σχέδια, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών ή της ΤτΕ, θα πρέπει να λάβει την έγκριση των αρμόδιων κοινοτικών οργάνων. Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) και η DG Comp (αρμόδια διεύθυνση ανταγωνισμού της ΕΕ) θα πρέπει να εκφέρουν άποψη, αφού μελετήσουν κάθε πρόταση και την αξιολογήσουν.  

Επειδή μάλιστα έρχονται ευρωεκλογές, οι της DG Comp τουλάχιστον θα ήθελαν η Αθήνα να τους αποστείλει το κείμενο με τους όρους (term sheet) το συντομότερο, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο πριν τον Μάιο.

Περιμένουν λοιπόν την αποστολή των term sheets, καθότι οι παρουσιάσεις σε power point δεν αρκούν, όπως ισχυρίζονται οι εμπλεκόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v