Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2019

Οι χώρες που πλούσιοι και μεσαία τάξη πληρώνουν τους περισσότερους φόρους

Οι αμερικανοί φορολογούμενοι που ανήκουν στο υψηλότερο εισοδηματικό γκρουπ πληρώνουν τους περισσότερους φόρους ως προς το σύνολο, πάνω από το 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Deutsche Bank.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Ισραήλ και στην τρίτη η Πορτογαλία με την Αυστρία και την Βρετανία να συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα. Στον αντίποδα βρίσκονται η Σλοβακία, η Ισλανδία, το Βέλγιο, η Νορβηγία και η Τσεχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσαίο εισοδηματικό γκρουπ πληρώνει τους περισσότερους φόρους ως προς το σύνολο στην Σλοβακία, στην Ισλανδία και στο Βέλγιο. Πάνω από το 80% των συνολικών φόρων στο Βέλγιο και πάνω από το 75% στην Σλοβακία, το Βέλγιο, την Νορβηγία, την Τσεχία, την Δανία, την Φινλανδία και την Ολλανδία.

Στην Ελλάδα, η μεσαία εισοδηματική κατηγορία φορολογουμένων πληρώνει το 60% περίπου των φόρων εισοδήματος που συλλέγει το κράτος σύμφωνα με τον Torslen Slok της Deutsche Bank.

Σημειώνεται πως το ανώτατο εισοδηματικό γκρουπ περιλαμβάνει φορολογούμενους με εισόδημα από 200% και πάνω από τον ενδιάμεσο (median) σε κάθε χώρα.

Στο μεσαίο εισοδηματικό γκρουπ ανήκουν οι φορολογούμενοι που δηλώνουν εισοδήματα από 75% μέχρι 200% τον ενδιάμεσο και το χαμηλό εισοδηματικό γκρουπ από εκείνους που έχουν εισόδημα μέχρι 75% τον ενδιάμεσο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v