Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2019

Τα άτομα πίσω από τις αλλαγές στην έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι διεθνείς οργανισμοί γνωστοποιούν στις κυβερνήσεις μια ευρεία περίληψη ή ολόκληρη την έκθεση που ετοιμάζουν για την οικονομίας μιας χώρας.

Οι κυβερνήσεις διαβάζουν τα κείμενα και στέλνουν τις παρατηρήσεις τους, που λαμβάνονται υπόψη είτε λίγο, είτε πολύ, είτε καθόλου, ανάλογα με την επιχειρηματολογία και τα στοιχεία.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα που δημοσιοποιήθηκε χθες δεν αποτέλεσε εξαίρεση και ήταν σε γενικές γραμμές θετική για τη χώρα.

Όμως, αυτό δεν συνέβη από μόνο του.

Το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο ΥΠΟΙΚ, υπό τον καθηγητή Μιχάλη Αργυρού, διατύπωσε τις αντιρρήσεις του σε διάφορα σημεία του προσχεδίου της έκθεσης που ο ΟΟΣΑ είχε αποστείλει στην Αθήνα.

Από εκεί και πέρα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης, όπως αναγνωρίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Ο κ. Πρεβελάκης ανέλαβε να προωθήσει και να πείσει στελέχη του ΟΟΣΑ για την ορθότητα των ελληνικών παρατηρήσεων, με αποτέλεσμα να προκύψει η χθεσινή έκθεση, που διαφέρει αρκετά από εκείνη που είχε σταλεί προ καιρού στην Αθήνα.  

Δεν είναι εύκολο, παρότι του ΟΟΣΑ προεδρεύει ένας μεγάλος «πολιτικός» και showman, ο Μεξικανός Ανχελ Γκουρία.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v