Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2020

Ο Τραμπ, ο Μπάιντεν και ο Μητσοτάκης

Πώς τα φέρνει η ζωή, καμιά φορά.

Η στήλη κλείνει σήμερα την τριλογία για τις αμερικανικές εκλογές, με την αναφορά σε μια συνάντηση που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 και είχε περάσει τότε σχεδόν απαρατήρητη.

Αναφερόμαστε στη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν, τότε υποψήφιο των Δημοκρατικών για το χρίσμα του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί στη Ν. Υόρκη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα και άλλες εκδηλώσεις του ΟΗΕ.

Η συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν προηγήθηκε εκείνης που είχε προγραμματισθεί να έχει με τον πρόεδρο Τραμπ, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη μήνη του Λευκού Οίκου.

Οι αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο και ο πρόεδρος Τραμπ εκνευρίσθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν πληροφορήθηκαν τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που ακολούθησαν τη συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν.

Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη ενώ συναντήθηκε κανονικά με τον Ερντογάν.

Τα ελληνικά μίντια είχαν αναφέρει τότε ότι η συνάντηση ακυρώθηκε για άσχετους λόγους.

Το μόνο που είχε κάνει ο Τραμπ ήταν να βγάλει μια φωτό με τη Μελάνια, τον Ελληνα πρωθυπουργό και τη σύζυγό του σε δεξίωση που δόθηκε αργότερα.

Φαίνεται λοιπόν ότι ίσως του βγει σε καλό του κ. Μητσοτάκη το «λάθος» του Σεπτεμβρίου του 2019.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v