Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2020

Ταμειακές μηχανές: Από τον Μάρτη του 2020 στο Μάρτη του 2021

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει... 10 μέρες κοσκινίζει. Αυτό ήλθε στο νου μας όταν διαβάσαμε την είδηση, δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ότι ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής παρέτεινε την προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ.

Η νέα προθεσμία είναι η 31η Μαρτίου και ίσως δεν είναι η τελευταία. Η αρχική ήταν η 31η Μαρτίου του 2020, δηλ. μόνο ένα χρόνο πριν.

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ επικαλέσθηκε τις ειδικές ρυθμίσεις λειτουργίας που επικρατούν στις επιχειρήσεις «με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.»

Επειδή λοιπόν ομαλοποίηση των συνθηκών δεν αναμένεται πριν από τα τέλη Μαρτίου είναι πιθανόν να δοθεί νέα παράταση μέχρι π.χ. τα τέλη Ιουνίου 2021.  Κι επειδή ενδέχεται η αγορά των ταμειακών μηχανών να επιδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, πολλοί υπόχρεοι μπορεί να ποντάρουν εκεί και να μην κάνουν τίποτα.

Δεν λέμε κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν σε άλλες καταστάσεις και περιπτώσεις.  Απλά θλίβεται κάποιος αναλογιζόμενος ότι δεν διδαχθήκαμε πολλά πράγματα τη δεκαετία των μνημονίων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v