Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2021

Ερχονται τα «έξυπνα» φορτηγά

Πυρετώδεις προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, για να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της αρμόδιας οργάνωσης του ΟΗΕ για την παρουσία «έξυπνων» φορτηγών στους δρόμους μέχρι το 2023, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου.

Πρόκειται για ένα νέο οικοσύστημα, όπως λένε, που θα εξαλείψει την ανάγκη για χαρτιά κάθε είδους, που σήμερα φέρνουν τα φορτηγά (ασφαλιστήριο συμβόλαιο κ.λπ.). Με το νέο σύστημα, τα φορτηγά θα είναι συνδεδεμένα με το κέντρο εξυπηρέτησης και τον οδηγό με τα τσιπάκια 4G και 5G.

Ο οδηγός, π.χ., θα πιστοποιείται μέσω του κινητού ή του τάμπλετ πως είναι ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος που πήρε τη θέση του, αλλιώς το φορτηγό δεν θα ξεκινά. Εξυπακούεται πως θα υπάρχουν κρυπτογραφημένα κλειδιά, για να μην μπορεί κανείς να παραβιάσει το σύστημα.

Το κέντρο εξυπηρέτησης θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του φορτηγού και θα το κατευθύνει στα σημεία επιδιόρθωσης κάποιου προβλήματος ή τον εφοδιασμό με βενζίνη. Τα τσιπάκια 4G και 5G που φέρουν τα φορτηγά θα καταστήσουν τις επικοινωνίες των συνδεδεμένων μερών εφικτή και τους σημερινούς ταχυγράφους των φορτηγών αντίκες. Τα πάντα σταδιακά θα διασυνδεθούν.

Το 2023 δεν είναι μακριά για τα φορτηγά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v