Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2022

To δις εξαμαρτείν του ΥΠΟΙΚ ουκ ανδρός σοφού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά και παρότι δεν υπάρχει φέτος lockdown που να δικαιολογεί(;) κάπως την απόφαση, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεζυρόπουλος παρέτεινε για δύο (!) μήνες την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Είναι μια απόφαση που δεν βγάζει νόημα, από τη στιγμή που οι υπόχρεοι γνώριζαν εδώ και καιρό την καταληκτική ημερομηνία και είχαν στη διάθεσή τους αρκετό καιρό και ηλεκτρονικά μέσα για να πληρώσουν. Με πιστωτικές κάρτες μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει σε άτοκες δόσεις. Εξάλλου, η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θέλει να ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Φυσικά, ολιγοήμερες παρατάσεις, σιωπηλές ή μη (κακώς), είχαμε και στο απώτερο παρελθόν αλλά δίμηνη παράταση δεν είχε υπάρξει πριν από το 2020 και το βιολί συνεχίσθηκε το 2021. Όμως, το μόνο που κάνει αυτή η απόφαση είναι να εμπεδώσει το αίσθημα ότι πρέπει να αφήνουμε τις πληρωμές για την τελευταία στιγμή, γιατί όλο και κάποια δικαιολογία θα βρουν κάποιοι πολιτικοί για να δώσουν παράταση. Επίσης, υπονομεύει επιπλέον την περιβόητη κουλτούρα πληρωμών στην Ελλάδα.

Το δις εξαμαρτείν του κ. Βεζυρόπουλου, λοιπόν, ουκ ανδρός σοφού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v