Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2023

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα του… 2008

Η λέξη «κανονικότητα» έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και από πολλούς για να σηματοδοτήσει την επιστροφή είτε στους προ πανδημίας είτε στις προ οικονομικής κρίσης συνθήκες και ρυθμούς.

Η δική μας αναφορά συνδέεται με τις προ κρίσης πρακτικές και αφορούν τις δημοπρασίες ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Aπόψε το βράδυ θα μάθουμε αν ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει σε δημοπρασία ελληνικών τίτλων (ΟΕΔ) με επανέκδοση για ένα σχετικά μικρό ποσό, π.χ. έως 500 εκατ. ευρώ, την Τετάρτη, 19 Απριλίου, ανάλογα με τη ζήτηση και πώς πήγε.  

Το πιθανότερο είναι πως θα προχωρήσει λόγω του γενικότερου κλίματος στις αγορές και των ελληνικών εκλογών.  

Με τις δημοπρασίες μπορούν να ικανοποιηθούν σταδιακά αφενός κάποιες δανειακές ανάγκες της Ελληνικής Δημοκρατίας και αφετέρου τυχόν επιθυμίες των συμμετεχόντων στην αγορά για ενίσχυση της ρευστότητας κάποιων ομολόγων.

Επιπλέον, «εθίζονται» οι βασικοί διαπραγματευτές και άλλοι στην ιδέα και πρακτική των τακτικών δημοπρασιών από τη χώρα. Είναι κάτι που έχει να γίνει από το 2008 και γι’ αυτό το αποκαλέσαμε επιστροφή στην κανονικότητα.   

Ο ΟΔΔΗΧ έχει ανακοινώσει το σχετικό πρόγραμμα δημοπρασιών για το 2ο τρίμηνο του 2023, το οποίο περιλαμβάνει δημοπρασία την τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v