Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πότε θα σπάσει η φούσκα της ΑΙ κατά  Ray Dalio

Πότε θα σπάσει η φούσκα της ΑΙ κατά  Ray Dalio
Δεν είναι μυστικό ότι ο Ray Dalio, ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Bridgewater Associates, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) οδηγεί σε χρηματιστηριακή φούσκα όπως έχει συμβεί με όλες τις νέες τεχνολογίες στο παρελθόν.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Dalio τόνισε ότι οι επενδυτές συγχέουν την “αγορά τεχνολογίας” από την “αγορά ακριβών μετοχών”, διευκρινίζοντας ότι είναι άλλο πράγμα “ο πλούτος” κι άλλο “το χρήμα”. ‘Οταν ρωτήθηκε πότε θα σκάσει η φούσκα της ΑΙ, ο Dalio έδωσε μια ενδιαφέρουσα απάντηση.

Οι φούσκες σπάνε, δήλωσε, όταν οι δισεκατομμυριούχοι αναγκάζονται να πουλήσουν τον πλούτο τους για να πληρώσουν φόρους ή να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Σ’ αυτή την περίπτωση  μετατρέπουν τον “απατηλό” πλούτο σε “πραγματικά” χρήματα.   

Στο παρακάτω διάγραμμα των FT συγκρίνεται η επενδυτική άνθιση της ΑΙ με άλλες τεχνολογικές επαναστάσεις του παρελθόντος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο