Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ποιες χώρες σχεδόν διπλασιάστηκαν οι τιμές των ακινήτων από το 2021

Εντυπωσιακές επιδόσεις καταγράφουν τα οικιστικά ακίνητα 10 χωρών της ΕΕ την τελευταία 5ετία σύμφωνα με την Bridge Property Group. Οι αυξήσεις στις τιμές πώλησης ξεκινάνε από 50% και φτάνουν το 95%.

Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται η Βουλγαρία και η Ουγγαρία με 94,8% και 90,6% αντίστοιχα από το 2ο τρίμηνο του 2021 έως το 2ο τρίμηνο του 2026. Ακολουθούν η Λιθουανία με 83,2%, η Κροατία με 81,2%, η Πορτογαλία με 81,1%, η Εσθονία με 59,2% και η Πολωνία με 57,5%.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Σλοβενία με 57%, η Ισπανία με 535 και η Σλοβακία με 50,1%. Η εταιρεία δεν συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στους υπολογισμούς της.

Όμως, οι τιμές των ακινήτων δεν ανέβηκαν παντού. Στην Φινλανδία, οι τιμές υποχώρησαν 12,3% την ίδια περίοδο και στη Γερμανία αυξήθηκαν μόλις 1,1%.

Λένε ότι οι αποδόσεις του παρελθόντος δεν είναι ενδεικτικές των αποδόσεων του μέλλοντος.

Επομένως, κάποιος ενδιαφερόμενος για αγορά ακινήτου με στόχο την απόδοση θα πρέπει να προβληματισθεί αν μια αγορά κατοικίας σε μια από τις ανωτέρω 10 ευρωπαϊκές χώρες συνιστά καλή επένδυση μετά από μια τόσο μεγάλη άνοδο.

Κι αυτό γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή εισόδου σε μια επένδυση, τόσο θεωρητικά μικρότερη είναι η μελλοντική αναμενόμενη απόδοση.  

Φυσικά, ο κριτής μιας επένδυσης είναι ο χρόνος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο