Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακριβείς προβλέψεις για μετοχές με χρήση του ChatGPT;

Πάνω από 50.000 πρωτοσέλιδα για μετοχές που τελούν υπο διαπραγμάτευση στο NYSE και στο Nasdaq δόθηκαν στην πιο γνωστή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης. Μετά, κλήθηκε να προβλέψει την κίνηση των μετοχών την επομένη μέρα.

Μια μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο της Φλόριδα στις ΗΠΑ για την ικανότητα της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT να προβλέπει σωστά την πορεία των μετοχών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο του ευρύτερου κοινού όσο και των Hedge Funds που ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για τη μελέτη.

Η καθηγήτρια χρηματοοικονομικής Alejandro Lopez-Lira έδωσε στο ChatGPT, την πιο γνωστή πλατφόρμα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, να εξετάσει πάνω απο 50.000 πρωτοσέλιδα για μετοχές που τελούν υπο διαπραγμάτευση στο NYSE και στο Nasdaq και μετά να προβλέψει την κίνηση των μετοχών την επομένη μέρα.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι οι προβλέψεις ήταν πολύ ακριβείς σύμφωνα με την ίδια. Η τελευταία δήλωσε ότι τα μοντέλα ΑΙ ίσως έχουν ακόμη καλύτερη προβλεπτική ικανότητα με καλύτερες και μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων και μεγαλύτερη ισχύ. Πάντως, η μελέτη δεν έβαλε τιμές-στόχους για τις μετοχές στο ΑΙ.

Το πείραμα υπενθύμισε σε πολλούς τι είχε αναφέρει η Goldman Sachs σε έκθεσή της τον Μάρτιο, δηλ. πως το 35% των θέσεων εργασίας στο χρηματοοικονομικό τομέα κινδύνευαν να χαθούν λόγω αυτοματοποίησης απο το ΑΙ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v