Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολική επαναφορά στο χρηματιστήριο

Ανοδικό γύρισμα στο ΧΑ με τον ΓΔ να ενισχύεται κατά σχεδόν 3%. Επιλεκτικές αγορές με ορίζοντα την Τρίτη καθώς κάποιοι προεξοφλούν εκτόνωση της πολιτικής κρίσης. Ισχυροποίηση κερδών για Πειραιώς, Alpha. Άνοδος για ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Αντιδρά το Χ.Α. με τον Γενικό Δείκτη να επαναπροσεγγίζει τις 885 μονάδες. Για βραχυπρόθεσμο ποντάρισμα έκαναν λόγο παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι με την επισημοποίηση της ημερομηνίας συνάντησης των τριών αρχηγών (Δευτέρα στις 18.00) επιχείρησαν να προεξοφλήσουν μία συναινετική απόφαση των κυβερνητικών εταίρων.

Από τα χαμηλά της ημέρας οι εντολές πώλησης άλλαξαν σε εντολές αγοράς, με τα ΣΜΕ του Ftse Large Cap να «γυρίζουν» από τη βάση των 280-285 προς τις 300 μονάδες.

Θα πείτε, βραχυπρόθεσμο ποντάρισμα από χαμηλά επίπεδα τιμών -όλως... συμπτωματικώς ο 25άρης αντέδρασε από την περιοχή των 280 μονάδων-, με ορίζοντα το κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας ή την αρχή της Τρίτης (ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης), δεν κοστίζει και πολύ.

Πολύ δε περισσότερο όταν συγκεκριμένες σειρές συμβολαίων ανοίχτηκαν από τα τελευταία υψηλά (των 390 μονάδων στις 17/5) σε short, με κέρδος περίπου 100 -εκατό- μονάδες. Διόλου αμελητέα απόδοση.

Η προσπάθεια στέφθηκε εν μέρει με επιτυχία, καθώς με αιχμή τις τράπεζες πολλές μετοχές της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης γύρισαν ανοδικά. Στις τράπεζες πρωτοστάτησε η Alpha Bank με αντίδραση έως το 0,427 ευρώ. Ακολούθησε η Πειραιώς, ενώ μαζεύτηκαν εν μέρει οι απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής.

Ενθαρρυντική ένδειξη η ενεργοποίηση παικτών (κυρίως βραχυπρόθεσμων) στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ενώ σταδιακά ανοδικά αντέδρασαν μετοχές-σηματωροί (ΕΧΑΕ, Marfin Investment Group), Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια.

Στις 14.50 η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε τα 50 εκατ. ευρώ με περίπου 48 εκατ. τεμάχια.

Περί τα 5-6 πακέτα είχαν αλλάξει χέρια στις μετοχές των Alpha Bank, Motor Oil, OTE, ΟΠΑΠ με τα σημαντικότερα να έχουν γίνει στο 0,405-0,415 ευρώ στην τραπεζική μετοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v