Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κέρδη 1%, πάνω από τις 900 μονάδες

Σταθερά ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο, που συνεχίζει να ποντάρει στην άρση του πολιτικού "αδιεξόδου". Κέρδη για Αlpha, OTE, OΠΑΠ, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ. Απώλειες για την Εθνική Τράπεζα. Κινητικότητα και στα παράγωγα.

Ανοδικά συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η βραχυπρόθεσμη αντίδραση που ξεκίνησε από τα χθεσινά χαμηλά σχετίζεται άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις.

Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης κυμαινόταν στις 912,41 μονάδες (1,75%) κι ο FTSE Large Cap κατά 1,64% υψηλότερα στις 307,94 μονάδες. Αυτή την ώρα διαμορφώνεται στις 904 μονάδες με κέρδη 0,90%, ενώ ο FTSE κερδίζει 0,65%, στις 304 μονάδες.

Το euro2day.gr αναφερόταν από τα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης στο ενδεχόμενο ενός βραχυπρόθεσμου πονταρίσματος εν όψει της συνάντησης των τριών κυβερνητικών εταίρων, προεξοφλώντας μάλιστα διέξοδο-λύση στην εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την ΕΡΤ.

Ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του σε ανάλογα πονταρίσματα, καθώς ένα ατύχημα μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί και σε πολιτικό επίπεδο.

Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα το Χ.Α. έχει 2-3 κίνητρα για να συνεχίσει προς τις 310 μονάδες και υπό προϋποθέσεις προς τις 340. Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής, η ανοχή χρόνου που δίνεται από τους δανειστές στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η προοπτική μιας πολιτικής λύσης αρκούν για να διατηρηθεί η μόχλευση για τον κύκλο αυτών των συνεδριάσεων.

Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται στα 4,13 ευρώ, της Alpha Bank στο 0,419 ευρώ και της Πειραιώς στο 1,49 ευρώ.

Από τη μη τραπεζική τριάδα ο ΟΤΕ ενισχύεται στα 6 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 6,77 ευρώ και η ΔΕΗ στα 7,02 ευρώ. Η μετοχή της Coca Cola ενισχύεται κατά 0,27%, στα 18,7 ευρώ και της Ελλάκτωρ κατά 3,3%, στα 2,19 ευρώ.

Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί πως διορατικοί παίκτες της αγοράς παραγώγων γύρισαν από τα επίπεδα των 285-290 μονάδων συμβόλαια «πώλησης» σε θέσεις «αγοράς».

Όπως ανέφερε χθες το euro2day.gr, από τα υψηλά στις 17 Μαΐου μέχρι τα χθεσινά ενδοσυνεδριακά ελάχιστα ένα μόνο συμβόλαιο έδινε απόδοση περίπου 100 πόντων. Απόλυτα λογικό το γύρισμα μιας θέσης προς τις 310 μονάδες μετά και την επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 280 μονάδων για τον 25άρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v