Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγαλώνουν οι απώλειες στη Σοφοκλέους

Κάτω από τις 830 μονάδες η Σοφοκλέους με το τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Γύρισε πτωτικά ο ΟΤΕ. Υποχωρούν Eurobank, Bιοχάλκο, Motor Oil, Intralot. Από ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Εθνική οι μοναδικές αντιστάσεις στο FT-25.

Από το αμέσως προηγούμενο σχόλιο είχε τονιστεί ότι απαραίτητος παράγοντας για να διατηρηθεί η προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης ήταν ο αυξημένος τζίρος, γεγονός το οποίο, και λόγω εποχικότητας, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι μετά τις 16.20, η μικτή αξία συναλλαγών μόλις που ξεπερνά τα 28 εκατ. ευρώ από τα οποία το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι αφορά συναλλαγές μετοχών του 25άρη και το warrant της Alpha Bank.

Η πάροδος του χρόνου αυξάνει τους «κόκκινους» τίτλους στο ταμπλό του FTSE 25 και έτσι με αρνητικό πρόσημο κινούνται πλέον οι Ιntralot (6,8%), ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, MIG, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, Intralot, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Jumbo, Σωληνουργεία Κορίνθου και Folli Follie Group. Ο Γενικός Δείκτης κινείται πλέον κάτω από τα επίπεδα των 830 μονάδων με πτώση της τάξεως του 1,7%. Ο FTSE υποχωρεί 2%, κάτω από τις 279 μονάδες.

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος η κίνηση για ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Τιτάνα, ενώ προσπαθούν να διατηρήσουν το θετικό τους βηματισμό οι Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank Properties, Μυτιληναίος και Frigoglass.

Όλοι ανεξαιρέτως οι παραπάνω τίτλοι μπορεί ακόμα να διατηρούν το θετικό τους πρόσημο, αλλά έχουν υποχωρήσει αισθητά από τα μέχρι στιγμής υψηλά ημέρας.

Περίπου η ίδια εικόνα και για το warrant της Alpha Bank, που καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα των επτά ποσοστιαίων μονάδων, όμως απέχει ήδη αισθητά από το μέχρι στιγμή ενδοσυνεδριακό υψηλό των 0,69 ευρώ. Περίπου ισορροπημένη η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, ενώ σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ελάχιστοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν μέχρι στιγμής διακριθέντες και μεταξύ αυτών οι Κρι Κρι, Τράπεζα Αττικής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Fourlis.

Συνεχίζεται η κατολίσθηση τιμών μετά το ανοδικό ξεκίνημα για τη Eurobank, ο τίτλος της οποίας καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες των 20 ποσοστιαίων μονάδων.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του FTSE 25 ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η συμπεριφορά της μετοχής των Σωληνουργείων Κορίνθου, η οποία παρά το ανοδικό ξεκίνημα που την έφερε μέχρι τα 2,41 ευρώ, έχει απολέσει όλα τα αρχικά κέρδη έχοντας γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο.

Ανεξάρτητα του τελικού κλεισίματος για τον Γενικό Δείκτη και τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά δεν μπορεί να περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα με τζίρους σαν το σημερινό που παραπέμπουν στα «μπάνια του λαού».

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v