Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Πλουραλισμός στην άνοδο

Σε εξέλιξη δείχνει να βρίσκεται μία ακόμα προσπάθεια υπέρβασης του ψυχολογικού ορίου των 900 μονάδων. Ξεχωρίζουν Βιοχάλκο, Μυτιληναίος. Κέρδη για Εθνική, Alpha, OTE. Σχετική κινητικότητα παρουσιάζουν ΕΥΑΘ, Aegean και Κορρές.

Επιφυλακτικά και με κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος εξελίσσονται οι πρώτες ώρες συνεδρίασης στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στο Χ.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμα δοκιμαστική πτήση υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 900 μονάδων, με άγνωστο το τελικό αποτέλεσμα.

Ο τζίρος, πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, και πιο συγκεκριμένα δύο πακέτα του ΟΠΑΠ 227.221 και 66.202 τεμαχίων, που άλλαξαν χέρια στα 7,5 ευρώ.

Ξεπερνά το 2 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, όμως ελάχιστοι από τους μέχρι στιγμής θετικούς πρωταγωνιστές κατορθώνουν να συνδυάσουν αξιοπρόσεκτα κέρδη με ικανοποιητικές συναλλαγές.

Ξεκινώντας χαμηλότερα του 25άρη, σχετική κινητικότητα παρουσιάζουν η Attica Bank, η Κορρές, η Αεροπορία Αιγαίου, η ΕΥΑΘ, η Intracom και λίγοι ακόμα τίτλοι.

Αντίθετα, όσον αφορά τις θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές, όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE 25 προσπαθούν να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος δίνουν η Eurobank Properties και ο ΟΤΕ.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι μέχρι στιγμής ξεχωρίζει το +3,86% της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται η Jumbo, ο Μυτιληναίος, τα Σωληνουργεία Κορίνθου και η Τιτάν.

Με πολλές ταχύτητες η συναλλακτική δραστηριότητα στο ταμπλό του FTSE 25, καθώς ο τίτλος του ΟΛΠ παραμένει με μηδενικές συναλλαγές, μόλις 251 τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια στον Τιτάνα, 359 στη ΜΕΤΚΑ και 950 τεμάχια στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η ΕΕΕ, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Eurobank Properties, η Motor Oil, η Jumbo, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η Frigoglass και η Folli Follie Group.

Με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο υψηλό ημέρας, και πιο συγκεκριμένα στις 911 μονάδες, με κέρδη 1,3%, δημιουργώντας για άλλη μία φορά την εντύπωση ότι είναι θέμα χρόνου και συμμετοχής να επιτύχει κλείσιμο άνω των 900 μονάδων.

Μεγαλύτερη η συμμετοχή και λιγότερο συντηρητική η εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, με την Alpha Bank να σημειώνει κέρδη 0,58%, την Εθνική 2,01% και την Πειραιώς 0,91%.

Παραμένει ζητούμενο η μεγαλύτερη συμμετοχή και το κλείσιμο του Δείκτη κοντά στο υψηλό ημέρας.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v