Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πατάει» τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ενισχύονται τα κέρδη στη Σοφοκλέους, με όλες τις μετοχές του FT Large Cap στο «πράσινο». Κέρδη άνω του 4% για Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο. Άνοδος για Εθνική, ΟΤΕ. Λίγοι οι θετικοί πρωταγωνιστές στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Τα αρνητικά πρόσημα δείχνουν να διαδέχονται την αρχικά επιφυλακτική εικόνα στις μεγάλες διεθνείς αγορές, ενώ σε αντίθεση το Χ.Α., με τη συντριπτική πλειονότητα των δεικτοβαρών μετοχών να βοηθά, επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι ο Δείκτης σήμερα θα πετύχει κλείσιμο τουλάχιστον υψηλότερα των 900 μονάδων.

Από την άλλη, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο τζίρος έχει κατεβάσει σημαντικά αριθμούς, με τη μικτή αξία συναλλαγών να προσεγγίζει τα 33 εκατ. ευρώ μετά τις 16:00, από τα οποία τα 2,9 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Παρά το γεγονός ότι παραμένει η σχετικά αδύναμη εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, όπου με κέρδη μεγαλύτερα του 1% κινούνται η Εθνική και η Πειραιώς, η επιστροφή της ΕΕΕ σε θετικό πρόσημο και του ΟΤΕ κοντά στα μέχρι στιγμής υψηλά ημέρας, σε συνδυασμό με το +3,07% της ΔΕΗ, επανέφερε τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 920 μονάδες, στις 923 με άνοδο 2,65. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 2 προς 1, ενώ από τους τίτλους του FTSE 25 ο ΟΠΑΠ και η ΕΥΔΑΠ επιμένουν να κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Αντίθετα, ξεχωρίζει το +5% για τον Μυτιληναίο και το +4,37% για τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων και εκτός της ΔΕΗ κινούνται η MIG, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Jumbo, τα Σωληνουργεία Κορίνθου και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και των 2 ποσοστιαίων μονάδων τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Eurobank Properties, η ΕΧΑΕ, η Intralot, η ΜΕΤΚΑ, ο Τιτάν και η Folli Follie Group.

Χαμηλότερα του 25άρη η κινητικότητα παραμένει σε περιορισμένα επίπεδα. Μεταξύ των μέχρι στιγμής διακρινόμενων η Αεροπορία Αιγαίου, η ΣΙΔΕΝΟΡ, ο Κορρές, η Intracom και λίγες ακόμα μετοχές.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Δείκτη κοντά στο υψηλό ημέρας και ει δυνατόν πάνω από τις 920 μονάδες, γεγονός που θα δώσει μια πρώτη ένδειξη εξόδου του από το βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι. Το τελευταίο θα επιβεβαιωθεί με κλεισίματα υψηλότερα των 964 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v