Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση στο Χρηματιστήριο

Μικρά κέρδη και περιορισμένη μεταβλητότητα στο Χ.Α., με το Γ.Δ. να κινείται σε επίπεδα πέριξ των 990 μονάδων. Κέρδη για ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, MIG, Εθνική Τράπεζα. Απώλειες για Coca Cola, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή.

Περιορισμένη μεταβλητότητα, με ακόμη πιο περιορισμένες συναλλαγές. Ο τζίρος των 31 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 16.00 είναι ενδεικτικός της περιορισμένης προσφοράς αλλά και της διάθεσης των εν δυνάμει αγοραστών να περιμένουν για λίγο χαμηλότερες τιμές.

Ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,45% στις 993 μονάδες, παραμένοντας σε στενό εύρος διακύμανσης. Όπως άλλωστε και ο FTSE Large Cap, με μικρότερα όμως κέρδη της τάξεως του 0,24%, στις 339 μονάδες. Ανάλογη διακύμανση και για τους έτερους βασικούς δείκτες, των Τραπεζών και του FT Mid.

Είναι εμφανής, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, η προσπάθεια κατοχύρωσης περιορισμένης έκτασης θέσεων στα τοπικά υψηλά της αγοράς. Προφανώς το Χ.Α., όπως και τα περισσότερα ευρωχρηματιστήρια, θα εξακολουθήσει να κινείται στον ρυθμό όσων διαδραματίζονται στη Συρία και με τις γερμανικές εκλογές να διεξάγονται τη μεθεπόμενη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, το Χ.Α. κινείται με αφορμή και τις εσωτερικές εξελίξεις, ενώ από σήμερα-αύριο μπαίνει και τυπικά στο ρυθμό της τρόικας.

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Τρίτη, 17/9, έρχεται στην Αθήνα ο υπεύθυνος για θέματα Κρατικής Στήριξης της DGCom. Ενδεχομένως η επίσκεψή του να επηρεάσει σε κάποιον βαθμό τον τραπεζικό κλάδο.

Ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί ελαφρώς προς τις 157,84 μονάδες, με τις τρεις μετοχές του 25άρη να εμφανίζουν μικτές τάσεις. Στα 3,20 ευρώ η Εθνική, στο 0,576 ευρώ η Alpha Bank και στο 1,31 ευρώ η Πειραιώς.

Από τη μη τραπεζική τριάδα, η μετοχή του ΟΤΕ είναι αμετάβλητη στα 7,60 ευρώ, του ΟΠΑΠ στα 7,93 (+1,0%) και της ΔΕΗ στα 7,86 ευρώ (-0,13%).

Ενδεικτικά, από τις μετοχές του 25άρη, η MIG κινείται στο 0,34 ευρώ, η Μυτιληναίος στα 4,77, η Τιτάν στα 15,94, η ΕΥΔΑΠ στα 6,84 ευρώ, ενώ ο τίτλος της CCHBC διαμορφώνεται στα 22,24 ευρώ.

Από τον FT mid, η μετοχή της Eurobank αντιδρά προς το 0,641 ευρώ (+2,89%), ενώ στο 0,266 βρίσκεται η Attica Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v