Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Βαραίνει» η εικόνα για το Γενικό Δείκτη

Συσσώρευση χαμηλότερα των 1.000 μονάδων για την αγορά. Ισχυρές πιέσεις για Βιοχάλκο, Σωληνουργεία, μετά τις ανακοινώσεις. Μέτριος ο τζίρος, πιέζονται χαμηλότερα οι τράπεζες. Με νέο υψηλό συνεχίζει ο DAX εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 22ας Σεπτεμβρίου.

Συνεδρίαση δύο όψεων από τις πρώτες κιόλας εντολές. Με ανοδικό άνοιγμα, συνέχιση αντίδρασης, διόρθωση και πάλι πάνω για τον Γενικό Δείκτη.

Αυτήν την ώρα ο Γ.Δ. υποχωρεί κατά 0,69% στα χαμηλά των 984 μονάδων. Με μέτριες συναλλαγές, με συγχρονισμό πωλητών - αγοραστών και με διακύμανση του FTSE Large Cap στις 339,88 - 342,70 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες άνω του 8% για τον τίτλο της Βιοχάλκο μετά την ανακοίνωση για αλλαγή έδρας, ενώ πιέσεις δέχεται και ο τίτλος της θυγατρικής Σωληνουργεία Κορίνθου. 

Να υποθέσουμε πως τα πρώτα 35΄- 45΄της συνεδρίασης είναι ενδεικτικά για τη συνέχεια θα ήταν παρακινδυνευμένο. Ωστόσο μία αρχική εκτίμηση σχηματίζεται όσον αφορά τον 25άρη, που επιδιώκεται να έχει ως βάση τις 325 μονάδες. Ενδεχομένως να αποδειχθεί σημείο αναφοράς γι' αυτές τις πέντε συνεδριάσεις. Θα δείξει...

Στα περίπου 10 και κάτι εκατ. ευρώ ο τζίρος, λίγο μετά τις 11.10, από τα οποία 3,9 εκατ. ευρώ στη Folli Follie και 1,8 εκατ. ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Με πακέτα στην πρώτη (των 207.840 στα 18,295 ευρώ), με συναλλαγές στη μετοχή του Οργανισμού, καθώς οι αγοραστές ανεβαίνουν μέχρι τα 8,08 ευρώ. Σημειωτέον πως στα 8,27 ευρώ είναι η τοπική κορυφή 52 εβδομάδων για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, εξέλιξη που κρατά στο παιχνίδι και αυτόν τον τίτλο.

Μέχρι τα 3,18 ευρώ αντέδρασε η μετοχή της Εθνικής, απέχουν ακόμη τα 3,25 ευρώ, αν και μετά τις 11.00 εκδηλώθηκε μικρής έκτασης προσφορά στον τίτλο.

Συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά και σήμερα για τη μετοχή της Alpha Bank και της Πειραιώς, αν και οι δύο βρίσκουν αντίσταση στο 0,60 και στο 1,35 ευρώ αντίστοιχα.

Κινητικότητα, επιλεκτικές αγορές και νέο συνεχόμενο υψηλό για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ έως τα 7,27 ευρώ. Σταθερό το ενδιαφέρον, λίγο ως πολύ γνωστός ο κύριος παίκτης, θεαματική ανοδική κίνηση για τον τίτλο και αποτίμηση 763 εκατ. ευρώ για την επιχείρηση.

Στα 6,04 ευρώ χωρίς πράξη η μετοχή της ΕΥΑΘ από τον FT Mid. Εμφανές το προβάδισμα και το ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ και πολύ λιγότερο για τον τίτλο της ΕΥΑΘ, παρά την καλή διαγραμματική και τεχνική συμπεριφορά και της «Θεσσαλονίκης».

Στα 16,20 ευρώ η μετοχή του Τιτάνα, σηματωρός για πολλούς, στα 23,16 ευρώ της CCHBC, στα 7,85 ευρώ της ΔΕΗ.

Κύρια χαρακτηριστικά των πρώτων 45΄ της συνεδρίασης οι μάλλον μέτριοι τζίροι (εάν εξαιρεθούν το πακέτο στα FFG και οι ικανοποιητικές συναλλαγές στον ΟΠΑΠ), το περιορισμένο εύρος διακύμανσης για τους βασικούς δείκτες, η... αδυναμία του Γ.Δ. να κινηθεί υψηλότερα των 1.000 μονάδων (τουλάχιστον μέχρι τις 11.20 περιορίζεται σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα).

Σε συγχρονισμό, θα έλεγε κάποιος, το Χ.Α. με τα περισσότερα ευρωχρηματιστήρια, από τα οποία και λόγω επικαιρότητας ξεχωρίζουμε της Φρανκφούρτης. Στις 8.611 μονάδες ο DAX, με σημαντική άνοδο της τάξεως του 1,20%, δικαιώνει όσους προσέβλεπαν και πόνταραν πως το γερμανικό χρηματιστήριο θα χτυπούσε νέο υψηλό πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v