Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό ξέσπασμα στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 1.025 μονάδες επιχειρεί το ΧΑ, μετά τη "στασιμότητα" των τελευταίων συνεδριάσεων. Υπεραποδίδουν Τράπεζα Πειραιώς και Βιοχάλκο. Κέρδη για Eθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, πτώση για Coca Cola.

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Προς τις 1.024 μονάδες ενισχύεται κατά 2,3% ο Γενικός Δείκτης, κατά 2,04% ο FTSE 25, στις 350 μονάδες, και στην περιοχή των 1.070 - 1.075 κινείται ο FT Mid.

Mε την αξία των συναλλαγών να πλησιάζει πριν από λίγο τα 50 εκατ. ευρώ, που δεδομένης της συγκυρίας θεωρούνται ικανοποιητικές.

Ο τραπεζικός δείκτης στην περιοχή των 165 μονάδων με σταδιακή ενίσχυση του ενδιαφέροντος και των αγορών, σταδιακά μετα τις 11:30. Στα 3,22 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής, που θα πρέπει να περάσει σήμερα - αύριο τουλάχιστον τα 3,25 ευρώ για να έχει... τύχη η βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση.

Αυξημένες συναλλαγές και σήμερα στη μετοχή της Πειραιώς, «παλεύει» το 0,60 ευρώ η Alpha Bank, που καταγράφει άνοδο 3%.

Aπό τη μη τραπεζική τριάδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σήμερα οι μετοχές των ΟΤΕ και της Επιχείρησης. Σε σχετικά θέματα των Μ. Τσαντήλα (για ΟΤΕ) και Μ. Καϊταντζίδη (για τη ΔΕΗ) αναφέρονται περισσότερα για τους δύο ομίλους.

Κινητικότητα, και αυτό είναι ενθαρρυντικό, σε μετοχές-σηματωρούς της μεγάλης, της μεσαίας αλλά και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Σταθερά πάνω από τα 5 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, κυρίως με ξένους αγοραστές, όπως άλλωστε και η ΜΕΤΚΑ, που αντιδρά στα 12,11 ευρώ.

Κέρδη για ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, MIG, Τιτάν, ενώ η ΕΥΔΑΠ "ισορροπεί" στα 8,05 ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση αυξημένες παραμένουν οι συναλλαγές σε Eurobank, Attica Bank, Intracom, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Φουρλή.

Οι ευρωαγορές κινούνται μεταξύ Wall - Fed και γερμανικών εκλογών - Φρανκφούρτης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v