Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική κίνηση για το Γενικό Δείκτη

Ήπια πτωτικά Γ.Δ. και FTSE Large Cap με ζητούμενο την επιβεβαίωση των 1.210 και των 390 μονάδων. Μάχη στήθος με στήθος Alpha-Εθνικής για τη δεύτερη θέση σε κεφαλαιοποίηση. Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση του Q1 της Alpha Bank.

Διορθώνουν βασικοί δείκτες και μετοχές, δεδομένου ότι μετά τις 12 οι πωλητές υπερισχύουν των αγοραστών. Προς τις 1.212 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, καθώς από τα αρχικά υψηλά των 1.223,97 εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις με σκοπό την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων κι υπεραξιων.

Λίγο έως πολύ φυσιολογική η προσπάθεια βραχυπρόθεσμων παικτών να κατοχυρώσουν κέρδη στη συνεδρίαση που ακολουθεί ένα επταήμερο ανοδικό ράλι, τη στιγμή που και σε αρκετά ευρωχρηματιστήρια παρατηρείται ανάλογη σταθεροποίηση και ανασύνταξη δυνάμεων. Ενδεικτικά αναφέρεται η οριακή διόρθωση του DAX προς τις 9.929 μονάδες, που θυμίζει και το χθεσινοβραδινό -0,25% του Dow Jones στις 16.633,18 μονάδες.

Τα τελευταία 30΄ έχουν γυρίσει στο μείον οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες, ενώ έχει ανατραπεί και η αρχικά θετική σχέση ανοδικών-καθοδικών μετοχών. Από τους κύριους κλαδικούς δείκτες ο Τραπεζικός ενισχύεται λόγω Εθνικής (κερδίζει άνω του 2% με υψηλό τζίρο) προς τις 172 μονάδες, ο Τηλεπικοινωνιακός υποχωρεί, ενώ χαμηλότερα διαμορφώνεται και ο δείκτης Τροφίμων-Ποτών λόγω των απωλειών της Coca Cola (στα 16,50 ευρώ).

Στις τράπεζες το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου της Alpha Bank, μετά το πέρας της συνεδρίασης, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης με βάση τη χρηματιστηριακή αξία (8,93 δισ. ευρώ). Οριακά χαμηλότερα στην τρίτη θέση η Εθνική (8,90 δισ. ευρώ), σταθερά μπροστά με 10,43 δισ. ευρώ ο όμιλος Πειραιώς, στις 12.30.

Μικρές απώλειες για τη μετοχή της ΔΕΗ που υποχωρεί προς τα 11,28 ευρώ, ενώ η Επιχείρηση ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου. Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση του ΟΠΑΠ προς τα 10,40 ευρώ, ενώ υπεραποδίδει προς τα 26 ευρώ η μετοχή της Folli Follie Group. Η FFG ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου.

Διατηρείται η βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά για τη μετοχή του ΟΛΠ προς τα 17,45 ευρώ, ενώ από τις 20 μετοχές του FTSE Mid Cap ξεχωρίζουν η κίνηση των Πλαστικών Θράκης και του Σαράντη προς το 1,20 και τα 7,12 ευρώ αντίστοιχα, η σταθερότητα της MLS στα 4,47 ευρώ, η φυσιολογική υποχώρηση της Aegean προς τα 8,52 ευρώ, τα κέρδη με λίγες συναλλαγές για την ΕΥΑΘ στα 4,80 ευρώ και η υποχώρηση προς τα 4,82 ευρώ για τη μετοχή του Fourlis.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, οι 1.210 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και οι 390 μονάδες για τον FTSE Large Cap είναι βραχυπρόθεσμα σημεία στήριξης, που θα πρέπει να επιβεβαιωθούν σήμερα για να έχει πιθανότητες το ανοδικό σενάριο προς τις 1.280-1.320 μονάδες. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες διορθωτικές συνεδριάσεις, προφανώς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v