Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Άνοδος μετά την έκπληξη Ντράγκι

Ισχυρά κέρδη στο χρηματιστήριο μετά μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια και να προχωρήσει σε αγορές καλυμμένων ομολόγων. Προς τις 1.180 μονάδες ο ΓΔ με άνοδο 1,6%. Υπεραπόδοση για την Πειραιώς. Ανοδος άνω του 2% για Εθνική, Eurobank, Alpha. Υποχωρούν Folli, Μέτκα,Βιοχάλκο.

Kέρδη της τάξεως του 1,6% καταγράφει πλέον το χρηματιστήριο μετά την μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, αλλά και τις αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων που ανακοίνωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Παράλληλα στο επίκεντρο βρίσκεται η έκθεση της Citgroup για τις ελληνικές τράπεζες στην οποία προχωρά σε μια μικρή αύξηση στις τιμές-στόχων για Εθνική, Alpha, Πειραιώς.

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλό, τα υψηλότερα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Πειραιώς, ενώ σε θετικό έδαφος με κέρδη άνω του 2% κινούνται Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.

Στους υπόλοιπους, μη Τραπεζικούς, Δεικτοβαρείς τίτλους, αδύναμη (μέχρι στιγμής) δείχνει η προσπάθεια αντίδρασης της ΕΥΔΑΠ, μετά το χθεσινό κλείσιμο σε χαμηλό τριμήνου και πλέον, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ (ο πρώτος έχει παρουσίαση των προοπτικών του ομίλου, σήμερα, στους αναλυτές). Ανοδο σημειώνουν επίσης ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola.

Από τις μετοχές του FTSE25, με απώλειες κινούνται Folli, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο και Μέτκα. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο κατά 1,6%, στις 1.178 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 64 εκατ. ευρώ.

Τις υψηλότερες απώλειες καταγράφουν οι Pasal, Χατζηκρανιώτη Αltec, Λύκος, ενώ αντίθετα τα ισχυρότερα κέρδη καταγράφουν οι Axon, Eπίλεκτος, Μοχλός και Trastor. Μοιρασμένη η αναλογία ανοδικών (45) – πτωτικών τίτλων (45).

Ισχυρή ανάκαμψη και στις ευρωαγορές, με τον DAX να περνά επίσης σε θετικό έδαφος μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι, ενώ το ευρώ κινείται σε χαμηλά έτους, κάτω από το 1,30 δολάριο έναντι του αμερικανικού νομίσματος. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας κράτησε αμετάβλητη την πολιτική της, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αμετάβλητη διατήρησε την νομισματική της πολιτική και η Bank of England.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v