Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ηπιες κινήσεις στο ξεκίνημα

Ελεγχόμενη ανοδική κίνηση στο ξεκίνημα της προτελευταίας εβδομάδας πριν τις εθνικές κάλπες. Κρίσιμη η λήξη των συμβολαίων Ιανουαρίου την ερχόμενη Παρασκευή 16 του μήνα. Κλειδί η επιβεβαίωση των 750 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και η διατήρηση του ενδιαφέροντος για μετοχές-σηματωρούς.

Στην προτελευταία στροφή πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, και το Χ.Α. με τους δύο πολιτικούς μονομάχους επικεντρώνεται -επιτέλους- και στα ουσιώδη, σε ζητήματα που αφορούν και την οικονομία.

Στη σχετική θεματογραφία των Έλενας Λάσκαρη-Ρούλας Σαλούρου και Φίλιππου Πανταζή αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες και οι τελευταίες εξελίξεις που απασχολούν την πραγματική οικονομία, το επιχειρείν και τους επαγγελματίες της αγοράς.

Στο Χ.Α. το γεγονός πως οι... δράκοι του Grexit ξεφουσκώνουν θεωρείται ενθαρρυντικό για αυτήν την εβδομάδα στο τέλος της οποίας λήγει η σειρά συμβολαίων μηνός Ιανουαρίου στα παράγωγα.

Όχι βέβαια για θεαματικές κινήσεις και ανατροπές, αλλά για μια σχετική διατήρηση δυνάμεων στα όρια του πτωτικού καναλιού στα οποία κινείται εδώ και μήνες το ελληνικό χρηματιστήριο.

Για τον Γενικό Δείκτη οι 820 μονάδες θεωρούνται άνω όριο και η ευρύτερη περιοχή των 750 κάτω όριο και υπό προϋποθέσεις στήριξη για τη συνέχεια. Και για τον FT25 το εύρος διακύμανσης παραμένει λίγο ως πολύ δεδομένο με άνω όριο τις 263/268 μονάδες -μέχρι νεωτέρας- και τις 227 πιθανό τελικό πυθμένα για τον δείκτη.

Στα ενδιαφέροντα των τελευταίων συνεδριάσεων η ευρύτερη διασπορά συναλλαγών, ενδιαφέροντος και σε άλλες μετοχές πέραν των τραπεζικών, αλλά και της 3άδας ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

Η επιβεβαίωση των 750 μονάδων σήμερα-αύριο θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να κινηθεί η αγορά μέχρι και τη συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v