Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Πιέσεις στις τράπεζες

Ηπια πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 580 μονάδων. Υπεραποδίδει η ΕΧΑΕ. Κέρδη καταγράφουν Viohalco, Εurobank, Grivalia. Στο -4% η Alpha Bank. Απώλειες για Εθνική, Πειραιώς, OTE, OΠΑΠ, Coca Cola. Ανεβάζει ταχύτητες ο τζίρος.

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς τις 577 μονάδες συνέπεια των ρευστοποιήσεων που συντηρούνται μετά τις 15.50΄.

Εκ προοιμίου αναμενόμενη η στάση αρκετών traders, οι οποίοι δεδεομένου ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία για τον Απρίλιο και πως μέχρι την επόμενη... συνεδριάση μεσολαβεί "πυκνός πολιτικός χρόνος" , σπεύδουν να κατοχυρώσουν μέρος των βραχυπρόθεσμων θέσεων τους.

Στην πλειονότητα τους πρόκειται για κερδοφόρες θέσεις, που "χτίστηκαν" στην διάρκεια της τελαυταίας ανοδικής αντίδρασης με γνώμονα την προεξόφληση διεξαγωγής ενός έκτακτου Eurogroup (για σήμερα Μ. Πέμπτη) με την διάψευση των προσδοκιών να πυροδοτούν πωλήσεις κατ΄αρχήν στον τραπεζικό κλάδο χωρίς να εξαιρείται η πλειονότητα των μετοχών- σηματωρών και blue chips.

Μάλιστα με το αρνητικό "γύρισμα" της αγοράς μετά τις 15.50΄ και μάλιστα μετά την αδυναμία περαιτέρω αντίδρασης περίπου στις 16.20 οι πωλητές επανήλθαν δριμύτεροι για να ακολουθήσουν εδώ και λίγη ώρα περισσότεροι.
Εμφανής η διάθεση των traders να "κλειδώσουν" κέρδη παρά να λάβουν θέσεις προεξόφλησης, κάτι που αποτυοπώνεται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Εως 2,85% χαμηλότερα νωρίτερα ο Δείκτης Τραπεζών στην περιοχή των 45 με σημείο αναφοράς και στήριξης τις 43 μονάδες.

Συγκριτικά αυξημένες οι συναλλαγές και ο τζίρος μετά τις 15.50΄ και 16.20΄ . Στα 93 εκατ. μετοχές, με τζίρο 52 εκατ. ευρώ.

Αποθαρρυντική η εικόνα για τη μετοχή της Alpha Bank, καθώς υποχωρεί έως 4% στα 1,92 ευρώ με αρκετά πακέτα και σταθερό ξένο (;) πωλητή εδώ και μία ώρα.

Νωρίτερα το Euro2day.gr σημείωνε:

Τελευταία συνεδρίαση για τον Απρίλιο, με τον Γ.Δ. να «μετρά» κέρδη 5% και τον ΔΤΡ συνολικά 14,07% σε διάστημα μηνός.Χωρίς νεότερα από το «μέτωπο της διαπραγμάτευσης» και με την ελληνική πλευρά να περιμένει εναγωνίως ημερομηνία για Eurogroup, οι traders αρκούνται στο να «κλείσουν» τον μήνα με θετικό πρόσημο, κάτι που αποτυπώνεται στις -μέχρι τώρα- κινήσεις τους.

Στα δύο σενάρια με άγνωστο x τις... αργίες έχει αναφερθεί από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης, συνεκτιμώντας το ότι η επόμενη συνεδρίαση είναι την Τετάρτη 4 Μαΐου και πως στο μεσοδιάστημα δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και νέες ανατροπές.

Στην πρωινή αναφορά μας στην διακριτή αλλαγή στάση της Ουάσιγκτων απέναντι στην Αθήνα (και το Μαξίμου) με αφορμή τις δηλώσεις του Nathan Sheets ας συμπληρωθεί/συνεκτιμηθεί με την διακριτική ειρωνεία του CNBC με τον εύγλωττο τίτλο/ερώτημα Οχι πάλι με την Ελλάδα...

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v