Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ του Bremain ποντάρισε το Χρηματιστήριο

Την αισιοδοξία των διεθνών αγορών «συμμερίστηκαν» οι επενδυτές. Κέρδη άνω του 5% για τον τραπεζικό κλάδο μετά την απόφαση της ΕΚΤ για το waiver. Πρωταγωνίστρια η Πειραιώς. Περιορίστηκε ο τζίρος. Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση.

Ολοκληρώθηκαν τα "στοιχήματα", τουλάχιστον όσον αφορά το Ελληνικό Χρηματιστήριο και αύριο το πρωί το αποτέλεσμα στο Βρετανικό δημοψήφισμα θα δείξει αν οι κερδισμένοι είναι όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις με αυξημένες θέσεις, ή θα αρχίσουν να "πετάγονται χαρτιά από τα παράθυρα".

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, πως ενώ το Βρετανικό δημοψήφισμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι Διεθνείς Αγορές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αλλά και τα γραφεία στοιχημάτων και όσο υπάρχει η εντύπωση επικράτησης του "Bremain", τόσο οι μετοχικές αποτιμήσεις και όχι μόνο, κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, κίνηση την οποία ακολουθεί, με σχετική επιφύλαξη και το Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Και μπορεί οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. να ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση στο άνω εύρος της ημερήσιας διακύμανσης, με την σημαντική βοήθεια και των τελικών δημοπρασιών, δημιουργώντας και κάποιο ανοδικό "μαξιλάρι", για παν ενδεχόμενο, όμως ο τζίρος έμεινε αισθητά χαμηλότερα από το αρχικό ζητούμενο, που είναι το ψυχολογικό όριο των 100 εκατ. ευρώ, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

"Η Παγκόσμια Κεφαλαιαγορά 'το έχει ρίξει στο στοίχημα' για την απόφαση των Βρετανών πολιτών, που θα αποτυπωθεί σήμερα στις κάλπες και αύριο θα γίνει Παγκόσμια γνωστή", ήταν η ατάκα παλαιού παράγοντα της Αγοράς, που συνέχισε λέγοντας πως τα συντηρητικά, θεωρούμενα, χαρτοφυλάκια, έχουν κάθε λόγο να παραμείνουν στις παρυφές, ή εκτός, των συναλλαγών μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα έχουν γίνει γνωστά και τα αποτελέσματα των Ισπανικών εκλογών.

Μπορεί το σημερινό +5,62% του Τραπεζικού δείκτη να "προδίδει" τους θετικούς πρωταγωνιστές ημέρας, όμως είναι κοινό μυστικό ότι η συνεχιζόμενη ανοδική κίνηση σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην επιστροφή του "waiver", μετά την χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, αλλά στα πονταρίσματα που έχουν σχέση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Γηραιά Αλβιόνα.

Αυτό πιθανότατα να φανεί ακόμα και αύριο, μετά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, καθώς αν επιβεβαιωθούν οι οπαδοί του "Bremain", δεν αποκλείεται αρκετά χαρτοφυλάκια που "αγόρασαν την προσδοκία, να πουλήσουν την είδηση" και αυτό θα φανεί από τον σημαντικά αυξημένο τζίρο (!)

Άλλωστε, ο Γενικός Δείκτης έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 11%, ενώ ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, με "καρέ" ανοδικών συνεδριάσεων, μετράει κέρδη 36,41%.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Εν τω μεταξύ, "η Standard and Poor's θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Βρετανίας από το επίπεδο "ΑΑΑ", ταχύτατα μετά από μια ψήφο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε ο επικεφαλής αξιολόγησης Κρατών στον οίκο, Μόριτς Κρέιμερ, στην Γερμανική εφημερίδα "Bild".

Η Barclays, όπως μεταδίδουν οι FT, σταμάτησε να δέχεται νέες εντολές "stop loss" στο Συνάλλαγμα, στην πλατφόρμα "Barx", από τις 09:00, οπότε και ξεκίνησε η ψηφοφορία και τις μεταφέρει σε brokers οι οποίοι τις εκτελούν χειροκίνητα. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξημένη μεταβλητότητα που προκαλεί το Βρετανικό δημοψήφισμα. Η στερλίνα κινείται ήδη βίαια μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και οι αναλυτές πιστεύουν πως αν επικρατήσει το "Brexit", θα μπορούσε να πυροδοτήσει διψήφιες απώλειες για το νόμισμα.

Αρκετά μεγάλο το δίλημμα στους ενεργούς παίκτες, για το αν άξιζε το ρίσκο να πάρει κάποιος, απόλυτα βραχυπρόθεσμη, θέση, στην "ρηχή" Αγορά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν θετικές, για τις Αγορές, εξελίξεις και ο γράφων αποφάσισε να αποταθεί σε μόνιμο συνεργάτη της στήλης και πιο συγκεκριμένα στον κ. Μάνο Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec. "η επίδραση στις Αγορές θα είναι σαφώς ισχυρότερη σε μια ενδεχόμενη επικράτηση του 'Brexit'. Τα δεδομένα στον Χρηματοοικονομικό κλάδο θα αλλάξουν δεδομένης της ισχυρής παρουσίας του Λονδίνου ως Χρηματοοικονομικό Κέντρο της Ευρώπης. Οι μετατοπίσεις των κεφαλαίων κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες θα είναι, δεδομένου του όγκου της αξίας και της πληθώρας των κλάσεων κεφαλαίου που ενδεχομένως θα χρειαστεί να 'μεταναστεύσουν'.

Το σύνολο των Χρηματιστηριακών Αγορών έχει εισέλθει σε μια 'ειδική ζώνη' γεγονότων που θα προσδιορίσουν πολύ μεγαλύτερες οικονομικές περιόδους και πιθανότατα να έχουν παρελκόμενες συνέπειες πέρα από τις οικονομικές, που ακόμα δεν είναι ορατές στο προσκήνιο. Σε αυτή την συγκυρία, η δυνατότητα διαφοροποίησης της Ελληνικής Αγοράς είναι περιορισμένη, ενώ η πρόσφατη εμπειρία έδειξε ότι η Ελληνική Αγορά διέπεται από δυνάμεις που κινούνται με υπερβολή στην τάση αυξάνοντας το βαθμό μεταβλητότητας. Ως εκ τούτου στο άμεσο χρονικό διάστημα απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά και ισορροπημένες θέσεις ρίσκου, συνεκτιμώντας όλα τα σενάρια της επόμενης ημέρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα μέρος της ρευστότητας που θα πρέπει να μείνει εκτός Αγορών.

Αν το πρωί της Παρασκευής η Ευρώπη συνεχίσει την πορεία της με 28 Χώρες - Μέλη ο Γενικός Δείκτης θα επιστρέψει από εκεί που ξεκίνησε η πτώση, κοντά δηλαδή στις 650 μονάδες. Αν όχι, οι τεχνικοί δείκτες θα 'λιώσουν', θα υπάρξει δηλαδή υποτιμητική υπερβολή στα εβδομαδιαία διαγράμματα".

"Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη" επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης, που θεωρεί ότι τα ανοδικά περιθώρια κίνησης του Χ.Α. είναι σαφέστατα πιο περιορισμένα από τα πτωτικά, πάντα ανάλογα με τα τελικά αποτελέσματα και την αντίδραση των Διεθνών Αγορών.

Παρέμειναν χαμηλά οι συναλλαγές στην Αγορά Παραγώγων, με το discount να παραμένει ευδιάκριτο για τα συμβόλαια των δεικτών, πιθανότατα γιατί είναι σε εκκρεμότητα κάποιες αποκοπές μερισμάτων σε Δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ νεότερη υποχώρηση σημείωσαν οι αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών τίτλων στην Αγορά ομολόγων: 2ετες 7,79%, 5ετες 8,33% και 10ετες 7,19%.

Από εκεί και πέρα και επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση, με θετικό πρόσημο, ενώ από το ταμπλώ του FTSE25, δύο ήταν οι τίτλοι που κινήθηκαν μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Τέρνα Ενεργειακή (-0,75%) και ΟΠΑΠ (-5,71%), με τον δεύτερο να έχει το "άλλοθι" της αποκοπής του πρόσθετου μερίσματος €0,57 ανά μετοχή, προερχόμενο από μη διανεμηθέντα κέρδη παρελθουσών χρήσεων, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό : €0,513 ευρώ ανά μετοχή).

Το διάγραμμα του ΟΠΑΠ από την αρχή του έτους

Επίσης από σήμερα οι μετοχές της ΕΥΑΘ (-3,78%) ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2015, €0,25 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό : €0,225 ανά μετοχή).

Το διάγραμμα της ΕΥΑΘ από την αρχή του έτους

Τεχνικά, η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να μην άλλαξε τα υπάρχοντα δεδομένα, αλλά μεγάλωσε το "μαξιλάρι" σε περίπτωση "ατυχήματος" Σαν πρώτος στόχος, σε περίπτωση διατήρησης του θετικού κλίματος, δείχνουν οι 618 μονάδες, η υπέρβαση των οποίων δίνει και τεχνικά ένα σοβαρό προβάδισμα στο στρατόπεδο των "Bulls".

Προσοχή χρειάζεται το προχθεσινό "gap" μεταξύ 587,88 και 591,02 μονάδων, που πρέπει να φανεί αν είναι "gap" νέας ανοδικής εκκίνησης, ή "gap" εκτόνωσης.

Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,55%), η υπέρβαση των 1690 μονάδων. μπορεί να μας δώσει συνέχιση με επόμενο στόχο το 1744. Κοντινή στήριξη μας στο 1670. Intraday position long με stop τις 1647 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Αλλαγή ψυχολογίας και ανοδικό γύρισμα στις Διεθνείς Αγορές και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, έχουν φέρει τα αισιόδοξα μηνύματα από τις εκτιμήσεις για το σημερινό δημοψήφισμα στη Μ Βρετανία" επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Ο Γενικός Δείκτης αφού πλησίασε την στήριξη των 550 μονάδων (χαμηλό 553,07) αντέδρασε βίαια ανοδικά, με πρωταγωνίστριες τις μετοχές των Τραπεζών και κατάφερε άμεσα να επανέλθει πάνω από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών (606,7 μονάδες), βελτιώνοντας έτσι γρήγορα την τεχνική του εικόνα, αναμένοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σε περίπτωση παραμονής στην Ε.Ε. της Μ. Βρετανίας αναμένεται οι Αγορές να αντιδράσουν εκ νέου ανοδικά, με την Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά να έχει αντιστάσεις στις 627,9 μονάδες που συναντά τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών και στη συνέχεια την κορυφή έτους στις 659 μονάδες.

Η αναμενόμενη άνοδος θα δώσει την ευκαιρία για ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών σε όσους επενδυτές έχουν τοποθετηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά το μεγάλο "στοίχημα" για τον Γενικό Δείκτη θα δοθεί στην υπέρβαση των 660 μονάδων.

Η επαναφορά του "waiver" από την ΕΚΤ ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα, αλλά η Αγορά το έχει προεξοφλήσει.
Μία, όμως, πιθανή αναβάθμιση από την Moody's (η ανακοίνωση της αξιολόγησης αναμένεται αύριο Παρασκευή) είναι κάτι που δεν έχει προεξοφληθεί και μπορεί να δώσει την απαραίτητη δύναμη στην αναμέτρηση με τις αντιστάσεις.

Στο συνέδριο του "Economist" και στις τοποθετήσεις Υπουργών και Εκπροσώπων των Θεσμών φάνηκε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο Φθινόπωρο, ενώ η υπόθεση του Μαρινόπουλου έχει πολύ σημαντικές προεκτάσεις και αγγίζει πολλές Επιχειρήσεις και η εξέλιξη της θα έχει επιπτώσεις στην Οικονομία και στο Χρηματιστήριο.

Όπως είναι κατανοητό, αν αντίθετα από τις ως τώρα προβλέψεις επικρατήσει το "Brexit", η αναταραχή στις Αγορές θα είναι έντονη και απρόβλεπτη, ως προς το βάθος της, με την Ελληνική Αγορά να προσπαθεί να βρει στήριξη στην περιοχή των 500 μονάδων.

"Εκτός από το σημερινό δημοψήφισμα, τις αγορές θα απασχολήσουν και οι εκλογές στη Ισπανία την επόμενη Κυριακή ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι αποκοπές μερισμάτων με τον ΤΙΤΚ και την ΜΟΗ στις 27/6, τον ΟΤΕ στις 29/6 και την ΕΕΕ στις 30/6" υπενθυμίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Nikkei (+1,07%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Shanghai Composite (-0,47%).

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, οριακά χαμηλότερα κινείται ο Χρυσός, κέρδη για Ευρώ και Πετρέλαιο.

Μένοντας στον "Μαύρο Χρυσό" ο ΟΠΕΚ τόνισε ότι τα έσοδά του από το Πετρέλαιο υποχώρησαν σε χαμηλά 10 ετών πέρυσι, αφού μειώθηκαν κατά $438 δισ. Μια αύξηση στους όγκους εξαγωγών δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την κατάρρευση τιμών. Ο Οργανισμός έβγαλε $518,2 δισ το 2015 από την πώληση Αργού και Εξευγενισμένων Καυσίμων. Όπως εξήγησε η γραμματεία του Καρτέλ στην ετήσια στατιστική της έκθεση, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσό από το 2005 και μετά.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, η Ιαπωνική δραστηριότητα στο Μεταποιητικό Τομέα συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, όπως κατέδειξε προκαταρκτική μέτρηση. Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο 47,8 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, έναντι μιας τελικής ανάγνωσης 47,7 για τον προηγούμενο μήνα. Ο προκαταρκτικός δείκτης για τις νέες παραγγελίες ήταν στο 45,8, δηλαδή υψηλότερα του 44,7 το Μάιο. Η μέτρηση αντανακλά τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα χαμηλότερα του ορίου των 50 μονάδων.

Προκαταρκτικά στοιχεία για τον δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Ευρωζώνης που αντανακλά την επιχειρηματική δραστηριότητα των 19 Μελών, κατέδειξαν μια πτώση της μέτρησης στο 52,8 τον Ιούνιο, από το αναθεωρημένο 53,1 τον Μάιο. Το νούμερο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν 53. Η επιχειρηματική δραστηριότητα βρέθηκε σε χαμηλά 17 μηνών, ενώ ο PMI άγγιξε χαμηλά 16 μηνών τον περασμένο μήνα. Ξεχωριστά, ο δείκτης PMI για τη Γερμανία ήταν τον Ιούνιο 54,1 από 54,5 τον Μάιο και για τη Γαλλία 49,4 από 50,9 τον Μάιο. Η δεύτερη βρέθηκε σε έδαφος συρρίκνωσης, αφού η μέτρηση είναι κάτω του ορίου του 50.

Στην "άλλη πλευρά του Ατλαντικού", ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 18.000 στο εποχικό προσαρμοσμένο μέγεθος των 259.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 270.000 σε δημοσκόπηση της "Wall Street Journal".

Ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Chicago Fed υποχώρησε στο -0,51 το Μάιο από 0,05 τον Απρίλιο. Το μέγεθος του Απριλίου, το οποίο σηματοδοτούσε αύξηση για πρώτη φορά σε διάστημα τριών μηνών, αναθεωρήθηκε καθοδικά από την αρχική μέτρηση του 0,10.

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών το Μάιο. Το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υποχώρησαν 6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 551.000. Το επίπεδο αυτό ήταν χαμηλότερο από τις 560.000 που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του "MarketWatch".

Επιστροφή στο ΧΑ

Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 11,7 από 10,8 ευρώ δίνει σε σημερινή έκθεσή της η Goldman Sachs, σύμφωνα με το Reuters.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε την συνεδρίαση επιφυλακτικά και με εναλλαγές προσήμων, υποχωρώντας μέχρι τις 610,17 μονάδες.

Μετά τις 11.54 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 620,28 (+1,41%), στις 17.00 βρέθηκε στις 615,71 (+0,67%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 617,69 μονάδες με κέρδη 0,99%.

Ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 74,3 εκατ. από τα οποία τα 3,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑΤΠ, ΟΠΑΠ, ΦΦΓΚΡΠ). Alpha Bank και Eurobank, απέσπασαν το 51% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, δεν "πάτησαν σε θετικό έδαφος" οι ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν. Αντίθετα, δεν "κοκκίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Alpha Bank, Eurobank, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν Alpha Bank και Grivalia.

Απλά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 63 ανοδικές μετοχές, έναντι 46 πτωτικών, ενώ για 15 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση που ξεκίνησε διστακτικά και ολοκληρώθηκε με αξιοπρόσεκτη άνοδο και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ αξιοσημείωτη άνοδο παρουσίασαν οι συναλλαγές τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (50.071 συμβόλαια).

Στα 6.549 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Ιούλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.433, 1.110 για τον Ιούλιο και 323 για τον Αύγουστο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 1.694,25) κινήθηκε μεταξύ 1666,75 και 1709 μονάδων και μείωσε την υποτίμηση στο 1,2%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης, με το discount να δικαιολογείται εν μέρει, λόγω της επικείμενης αποκοπής μερισμάτων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (25.000 Εθνική, 6.847 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΔΕΗ (500), Alpha Bank (6.177), Eurobank (7.480), Πειραιώς (13.679), Εθνική (16.612), MIG (3.861), ΟΠΑΠ (591), Ελ. Πετρέλαια (121), ΟΤΕ (303), ΕΧΑΕ (199), Μυτιληναίο (154).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE Large Cap παρέμεινε στο 42%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 122 δικαιώματα (64 αγοράς και 58 πώλησης).

Ας σημειωθούν τα 100 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, λήξεως Ιουλίου, με τιμή εξάσκησης τα 0,25 ευρώ και τα 150 δικαιώματα πώλησης για την Alpha Bank, λήξεως Αυγούστου, με τιμή εξάσκησης τα 2,20 ευρώ.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Εθνική (20.814.629 τεμ.). Πειραιώς (45.370.012 τεμ.), Alpha Bank (10.405.127 τεμ.) και Eurobank (12.031.548 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

ΥΓ: Το σχόλιο βγήκε πολύ αργά, διότι το Χ.Α. δημοσίευσε στο site του το ΗΔΤ, στις 22.25 (!)

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v