Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις το ΧΑ

Σταθεροποιητική η εκκίνηση στο Χρηματιστήριο. Από το ραντεβού στις Βρυξέλλες και τη συνεδρίαση του EwG περνά η βραχυπρόθεσμη τάση. Το βλέμμα και σε ΑΕΠ - ευρωαγορές μετά τη Γέλεν. «Κλειδί» για τον FT 25 η επιβεβαίωση των 1.500 μονάδων. Κλειστό σήμερα το Λονδίνο.

Την αντίδραση των ξένων αγορών μετά τη Fed και την ένδειξη προθέσεων από τη διαπραγμάτευση Αθηνών- δανειστών περιμένουν στο ΧΑ, προκειμένου να διαμορφωθεί η βραχυπρόθεσμη τάση.

Από την περιοχή των 565 μονάδων ξεκινά η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από τις 1.500 και με τον τραπεζικό δείκτη στη ζώνη των 640 μονάδων.

Κλειστό σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου (απ' όπου πραγματοποιείται μέρος των ημερήσιων συναλλαγών), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συμμετοχή ξένων (και... ξένων) επενδυτών και traders, ανακοινώνεται σήμερα το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση των ξένων χρηματιστηρίων μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Κρίσιμες επαφές για χρέος - Μεσοπρόθεσμο στις Βρυξέλλες, με τη συνεδρίαση του EwG να θεωρείται κρίσιμη και συνάμα ενδεικτική των προθέσεων των δανειστών. Οπως σημειώνει η Ελενα Λάσκαρη, στη συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί "παίζεται" η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αρνητικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές -λόγω Fed- ,εξαίρεση το Τόκιο -λόγω γεν- και το ζητούμενο για την Ευρώπη είναι η επιβεβαίωση των στηρίξεων κύριων δεικτών στην περίπτωση που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι short παίκτες.

Σε ρυθμούς τριμήνων και... δανειστών το ΧΑ, αναφερόταν στο τελευταίο σχόλιό μας καθώς αρκετοί επενδυτές έχουν ως γνώμονα των κινήσεών τους και τα αποτελέσματα τριμήνου. Η προσοχή εύλογα στον ΟΠΑΠ, που ανακοινώνει αύριο τα οικονομικά μεγέθη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η Motor Oil.

Σε... δεύτερο χρόνο για την αγορά μετρά το Road Show στο Λονδίνο (στις 20-22 Σεπτεμβρίου) καθώς στο διάστημα που μεσολαβεί θα έχουν διαδραματισθεί εξελίξεις καθοριστικές τόσο στο εξωτερικό, όσο στο εσωτερικό.

Σημειώνεται πως στελέχη 29 εταιρειών θα βρεθούν στη βρετανική πρωτεύουσα το παραπάνω διάστημα, προκειμένου να δώσουν το παρών στο φετινό roadshow του ΧΑ που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Bloomberg.

Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank, MIG, Ομιλος Χρηματιστηρίου Aegean Airlines, Creta Farm, Eλλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική - Ανεμος, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ/Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, Eλληνικά Πετρέλαια, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Ομιλος Μυτιληναίος, Μέτκα, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης και Τιτάν έχουν ήδη αποδεχθεί σχετική πρόσκληση του οικοδεσπότη ΧΑ, που αναμένει τελική απάντηση και από τη Διοίκηση του ΟΛΠ.

«Ιδιαίτερα σημαντικό το σημερινό ΕwG, καθώς αναμένεται να δώσει ένα στίγμα για τα επόμενα/τελευταία βήματα της κυβέρνησης ως προς την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Τα συμπεράσματα των παραπάνω επαφών ασφαλώς και θα τύχουν αξιοποίησης από τους συμμετέχοντες στο roadshow, κατά τη διάρκεια των επαφών τους με τους ξένους διαχειριστές», επισημαίνει στο Euro2day.gr εκπρόσωπος εισηγμένης εταιρείας που θα δώσει και φέτος το παρών στο Λονδίνο.

Συνεπώς για σήμερα η προσοχή σε ΑΕΠ, σε EwG και στην αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Για τον FTSE25 «κλειδί» είναι η επιβεβαίωση (ή όχι) των 1.500 μονάδων, θυμίζοντας το «κλείσιμό» του την Παρασκευή στις 1.503,35 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v