Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οριακές μεταβολές στους βασικούς δείκτες

Χρειάστηκαν 45 λεπτά για να γίνει η πρώτη πράξη μίας μετοχής(!) στην Coca Cola, ενδεικτικό της άπνοιας που επικρατεί στην εγχώρια αγορά. Μικρές μεταβολές στα περισσότερα blue chips εν αναμονή της ομιλίας της Yellen.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους traders να κρατούν... μικρό καλάθι για την ομιλία της Janet Yellen.

Σε βραχυπρόθεσμη διόρθωση οι τιμές του πετρελαίου αλλά και ο χρυσός, καθώς αρκετοί παίκτες εκτιμούν πως η πρόεδρος της Fed θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με αφορμή επιθετικές δηλώσεις επικεφαλής τοπικών Fed τις προηγούμενες ημέρες.

Με μικρές απώλειες 0,22% στις 10.506 μονάδες ο DAX στη Φρανκφούρτη, με μικρή άνοδο 0,05% στις 2.174,25 μονάδες τα futures του S&P 500.

Στο ΧΑ το κλίμα... διακοπών συνεχίζεται αδιάλειπτα, με την αγορά «εγκλωβισμένη» σε στενότατο εύρος διακύμανσης, με τις συναλλαγές στα συνήθη χαμηλά επίπεδα και τον τζίρο σε ανάλογα μεγέθη.

Λίγο κάτω σήμερα ο τραπεζικός κλάδος, λίγο πάνω blue chips-σηματωροί, με τον ΟΠΑΠ στο προσκήνιο (και ενόψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου) και την Coca Cola χωρίς «πράξη αρχής» στα πρώτα 40'(!) της συνεδρίασης.

Οριακά κάτω από το όριο των 650 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, λόγω της πίεσης που δέχεται η δεικτοβαρής Alpha Bank, κινητικότητα σε ΟΤΕ, Motor Oil, Attica Bank, FF Group, Ελληνικά Πετρέλαια, Κύπρου, Lamda Development, METKA, MIG και ΔΕΗ.

Στο εύρος των 1.507,87-1.513,13 μονάδες ο FT 25, με ΤΙΤΑΝα και Jumbo σε άνοδο να (υπο)στηρίζουν τον δείκτη.

Στα 3,85 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με τον όμιλο να ανακοινώνει αυξημένα κέρδη 57% στο εξάμηνο και ιστορική αύξηση εξαγωγών στο ίδιο διάστημα.

Κινητικότητα στη μετοχή του ΟΠΑΠ (7,23-7,26 ευρώ), με την IBG να προβλέπει κέρδη 19 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση «αγορά» και τιμή-στόχο τα 10 ευρώ. Νωρίτερα στη μετοχή του Οργανισμού "πέρασε" ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων στα 7,245 ευρώ/μτχ. συνολικής αξίας 724.500 ευρώ.

Ο Οργανισμός ανακοινώνει το τρίμηνο μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης 30 Αυγούστου. Σημειώνεται πως η Eurobank Equities αναμένει αύξηση 3% στα EBITDA ενώ εστιάζει στο θέμα των VLTs.

Εύλογο το ενδιαφέρον και των επενδυτών και των traders για τον ΟΠΑΠ, καθώς η Τρίτη δεν είναι... μακριά και «παίζει» πάντα η προσδοκία απεμπλοκής στο θέμα των VLTs.

Την Τρίτη, επίσης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ανακοινώνει τα αποτελέσματά του ο όμιλος Φουρλή, με την IBG να περιμένει αυξημένα EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο λόγω ΙΚΕΑ.

Σταδιακά μετά τις 11:20 ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς σε Εθνική και Eurobank, με αποτέλεσμα την αντίδραση των δύο μετοχών στα 0,193 και 0,458 ευρώ, σε ΕΛ.ΠΕ, σε ΜΕΤΚΑ, σε Lamda Development.

Λίγο μετά τις 11:15 έγινε κι η πρώτη πράξη για μόλις μία (1) μετοχή στην Coca Cola. Στα 19,82 ευρώ, συνολικής αξίας... 18,9 ευρώ.

Χωρίς «πράξη αρχής» λίγο πριν τις 11:25 για τις μετοχές των Αεροπορίας Αιγαίου και Τέρνα Ενεργειακής. Είναι ενδεικτικό πως μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης είχαν αλλάξει χέρια 5,7 εκατ. μετοχές, ο δε τζίρος στα 5,5 εκατ. ευρώ. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v