Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κινήσεις πέριξ των 595 μονάδων

Ηπια κέρδη στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε στενό εύρος. Ανοδο καταγράφουν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ. Απώλειες για Coca Cola, Tιτάν, Folli Follie. Σταθεροποιητικά η Εθνική Τράπεζα. Η προσοχή (και) στην ΕΚΤ. Χαμηλός ο τζίρος.

Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ με την ΕΚΤ στο επίκεντρο μετά και τις δηλώσεις Ντράγκι για το ελληνικό χρέος. Εως 0,35% χαμηλότερα στα πρώτα 15΄-20΄ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι ο DAX στην Φρανκφούρτη, στο μείον "γύρισε" ο S&P 500 στη Νέα Υόρκη. 

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση- τουλάχιστον μέχρι νωρίτερα- το ΧΑ με τους αγοραστές να συντηρούν σε θετικό πρόσημο βασικούς δείκτες και κύριες μετοχές. Στις 596 μονάδες ο ΓΔ με κέρδη 0,6%, στις 687 με 1,0% ο ΔΤΡ, στις 1.577 με 0,20% ο FTSE25. 

Σε εύρος μόλις 6 μονάδων γίνεται η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με υψηλό ημέρας τις 596,40 μονάδες, σε εύρος μόλις 7,5 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με υψηλό ημέρας τις 687,82 μονάδες και στις 1.573-1.582 μονάδες ο FTSE25.

Ανάλογες συναλλαγές και τζίρος, με το 39% της αξίας να έχει αλλάξει χέρια στον τραπεζικό κλάδο.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούσαν πως εάν οι δηλώσεις Ντράγκι προκαλέσουν κίνηση (είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση), το ΧΑ θα ακολουθήσει τη φορά των ευρωπαϊκών και της διαμόρφωσης των συμβολαίων στη Νέα Υόρκη. Να σημειωθεί πως τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις ο ΓΔ έχει "κλείσει" πάνω από τις 585 και τις δύο τελευταίες υψηλότερα των 590 μονάδων, με αυξημένες συναλλαγές στην ανοδική συνεδρίαση της Τρίτης 18 Οκτωβρίου (με τζίρο σχεδόν 50 εκατ. ευρώ).

Θετική εικόνα για την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον τραπεζικό κλάδο σε θετικό πρόσημο καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και με αυξημένες συναλλαγές και τζίρο σε Alpha Bank και Eurobank, δευτερευόντως σε Πειραιώς, Εθνική.

Συγκριτικά αυξημένος τζίρος καταγράφεται στη μετοχή του ΟΤΕ, με αιχμή το πακέτο στην αρχή της συνεδρίασης -για 50.000 τεμάχια στα 8,02 ευρώ-, που είναι και το μόνο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

Για τις 19 από τις μετοχές του δείκτη καταγράφεται θετικό πρόσημο, ωστόσο για καμία δεν ξεπερνά το 2%, για 2 η τιμή παραμένει σταθερή (Alpha Bank, Viohalco) και για τις Coca Cola, FF Group, TITAN, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Lamda Development και ΕΥΔΑΠ με αρνητικό πρόσημο.

Στις 16.15 ο τζίρος μόλις είχε ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v