Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονικό κλίμα στο Χρηματιστήριο

Χωρίς εξάρσεις η συνεδρίαση στο ΧΑ με το τζίρο να κινείται σε εορταστικά επίπεδα. Στην περιοχή των 635 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Απώλειες καταγράφουν Εθνική, OTE, ΔΕΗ, Eurobank, Lamda. Kέρδη σημειώνουν Alpha Bank, OΠΑΠ.

Υποτονικό κλίμα στο Χρηματιστήριο

Χαμηλές θερμοκρασίες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, ανάλογο κλίμα στο ΧΑ.  Υποτονική η συνεδρίαση από την Φρανκφούρτη, το Μιλάνο μέχρι την Αθήνα καθώς οι λιγοστοί traders περιορίζονται σε διαδικαστικού χαρακτήρα κινήσεις κάτι που αποτυπώνεται στα στενά εύρη διακύμανσης των βασικών δεικτών και τις... παγωμένες συναλλαγές/τζίρους.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,27% στις 11.445 μονάδες, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ενισχύεται οριακά στις 19.251 την ώρα που στην Αθήνα ο μεν Γενικός Δείκτης κυμαίνεται πέριξ των 635-630 με σχετικά μικρές απώλειες για την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η στάση των παικτών που στην πλειονότητα τους επιδιώκουν να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές για να "κλειδώσουν" ένα μικρό μέρος των θέσεων τους.

Στις 633,85 μονάδες νωρίτερα ο ΓΔ "μετρά" οριακά θετική απόδοση για το 2016, με τον FTSE25 στις 1.707 να σημειώνει απώλειες σχεδόν 7% έναντι 30,79% που υποχωρεί ο τραπεζικός κλάδος.

Μόλις 2,5 εκατ. ευρώ είχαν πραγματοποιηθεί μετά από 1 και 15΄ συνεδρίασης με τα 1,7 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό κλάδο. Ενδεικτικό το ότι στο διάστημα αυτό για μόλις 6 μετοχές η αξία των συναλλαγών είχε ξεπεράσει το όριο των 100.000 ευρώ με τις συγκριτικά περισσότερες για Alpha Bank, Eurobank, Grivalia, Πειραιώς, Εθνική και ΟΠΑΠ.

Ο ΔΤΡ προς ώρας κρατά το όριο των 800 μονάδων, σημείο αναφοράς που θα φανεί στο επόμενο διάστημα εάν θα μπορούσε να αποτελέσει βάση/στήριξη για κάτι υψηλότερο ή αντίσταση. Θυμίζοντας πως τα επίπεδα του κλαδικού δείκτη την περίοδο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης ήταν προς τις 1.000 μονάδες.

Στα 1,84-1,86 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, η μόνη από τις συστημικές τραπεζικές που είναι κοντύτερα στην τιμή της τελευταίας αμκ, δηλαδή των 2 ευρώ.

Στα 8,24-8,38 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ με αγοραστικό ενδιαφέρον και σήμερα με τον Οργανισμό να αποτιμάται στα 2,65 δις ευρώ.

Σχεδόν 1,6 δισ. ευρώ η διαφορά αποτίμησης με τον ΟΤΕ (στα 4,29 δισ. ευρώ) με τον τίτλο στα 8,70-8,85 ευρώ έχοντας περάσει σε θέση long (σχετική αναφορά μας νωρίτερα στον Εκηβόλο).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v