Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσπάθεια αφύπνισης με ενίσχυση τζίρου

Με οδηγό την απόφαση του ESM και μετά το πτωτικό σερί οι επενδυτές αναθάρρησαν. Στις τράπεζες η μερίδα του λέοντος στον όγκο συναλλαγών. Πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα για τους βασικούς δείκτες.

ΧΑ: Προσπάθεια αφύπνισης με ενίσχυση τζίρου

Ο Τραπεζικός δείκτης ερχόταν από επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 10,62% και με αφορμή την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους, που πάρθηκε από τον ESM χθες, αλλά δεν πρόλαβε να "εξαργυρωθεί" από την Αγορά, επιχειρήθηκε αντίδραση, καθαρά τεχνικού χαρακτήρα, που συνοδεύτηκε από σχετική αύξηση του τζίρου.

Θετικά στην ψυχολογία των λίγων αγοραστών, επέδρασε και η μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων στην Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να υποχωρεί προς το ψυχολογικό όριο του 7% και να αναλώνεται σε κίνηση πέριξ αυτού.

Εννοείται ότι σε αυτή την προσπάθεια, την "μερίδα του λέοντος" από πλευράς συναλλαγών και ενδιαφέροντος, απέσπασαν οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, ενώ σε σχετική απόσταση ακολούθησε ο υπόλοιπος, μη Τραπεζικός, 25αρης, που έδωσε βοήθειες προς το τέλος και όταν έμειναν από "δυνάμεις" οι Τραπεζικές μετοχές και οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις όπου παρουσιάστηκε "σποραδικό" αγοραστικό ενδιαφέρον, ή επιστροφή αγοραστών σε τίτλους που είχε σημειωθεί κινητικότητα, λίγες συνεδριάσεις πριν.

Απόλυτα επιφυλακτικοί επιμένουν να εμφανίζονται οι περισσότεροι των εγχώριων αναλυτών, επισημαίνοντας ότι τα "καύσιμα" ανόδου θα τελειώσουν πολύ γρήγορα, ιδιαίτερα αν δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη από το Eurogroup της Πέμπτης, έστω και με την ανακοίνωση της ημερομηνίας επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα, που θα σηματοδοτήσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Απόλυτα ενδεικτική η δήλωση του μέχρι πρότινος "αισιόδοξου" Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος μιλώντας στο Δουβλίνο σε δημοσιογράφους τόνισε πως "θα δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε σε γρήγορη ολοκλήρωση αλλά αυτό προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη. Ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατόν".

Όμως και τεχνικά, η σημερινή συνεδρίαση άφησε αρκετούς ενδοιασμούς, όχι μόνο γιατί οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. υποχώρησαν σχετικά από τα υψηλά ημέρας, αλλά κυρίως διότι η σημερινή επιχείρηση αντίδρασης δεν μπόρεσε να κλείσει, παρά μόνο μέρος από τα υφιστάμενα τεχνικά "χάσματα" για Γενικό Δείκτη (648,19 - 650) και FTSE25 (1736 - 1741,28).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υψηλά ημέρας, ο Τραπεζικός δείκτης (+2,27%) αναρριχήθηκε μέχρι τις 831,29 μονάδες (+4,3%), ο τίτλος της Alpha Bank (+1,10%) μέχρι τα 1,87 ευρώ (+3,31%), της Εθνικής (+2,55%) μέχρι τα 0,247 ευρώ (+5,11%), της Eurobank (+3,20%) μέχρι τα 0,656 ευρώ (+4,96%) και της Πειραιώς (+3,63%) μέχρι τα 0,206 ευρώ (+6,74%).

Το ημερήσιο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Εννοείται ότι όσοι είχαν την "ατυχία" να πάρουν θέσεις στις παραπάνω Τραπεζικές μετοχές και στα υψηλά ημέρας, η λήξη της συνεδρίασης τους βρήκε να σημειώνουν τις πρώτες, λογιστικές, ζημιές.

Για όσους επιμένουν να ασχολούνται με το trading στο Τραπεζικό ταμπλώ, σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα και το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, το σύνολο των τίτλων των συστημικών Τραπεζών παραμένει "short".

Πιο συγκεκριμένα, η Alpha Bank όσο παραμένει με κλεισίματα χαμηλότερα των 2,04 ευρώ, η Εθνική χαμηλότερα των 0,265 ευρώ, η Eurobank χαμηλότερα των 0,716 ευρώ και η Πειραιώς όσο δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 0,231 ευρώ.

Ξεκινώντας από τις ειδήσεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου "Συνεταίρους για τις θυγατρικές τους σε Ρουμανία, ή Κύπρο είναι πιθανόν να αναζητήσουν, τους επόμενους μήνες, Eurobank και Alpha Bank, προκειμένου να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις για τον περιορισμό των διεθνών τους δραστηριοτήτων, τις οποίες έχουν αναλάβει με τα επικαιροποιημένα πλάνα αναδιάρθρωσης. 

Στην Αθήνα στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να βρεθεί η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νουί προκειμένου να έχει σειρά επαφών με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τις διοικήσεις των εγχώριων Τραπεζών. 

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελ. Λάσκαρη, "Ενδείξεις υποεκτίμησης της αποδοτικότητας των φορομέτρων που επιβλήθηκαν στη διάρκεια του 2016, απορρέουν από τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού προϋπολογισμού στο δωδεκάμηνο καθώς δείχνουν ότι μόνο και μόνο από φόρους εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων εισπράχθηκαν παραπανίσια- σε σχέση με τους στόχους- 650 εκατ. ευρώ.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς, το αγοραστικές ενδιαφέρον για Ελληνικές μετοχές θα παραμείνει περιορισμένο, μέχρι να προκύψει η είδηση - καταλύτης που θα διαμορφώσει κλίμα, διαθέσεις και μεσοπρόθεσμη τάση και μέχρι τότε η Αγορά θα συνεχίσει να κινείται από τους τυχόν εναπομείναντες traders (!)

Από την ειδησεογραφία που υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή, δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στο επερχόμενο Eurogroup, με την Κυβέρνηση να πιέζει για πολιτική λύση.

Σύμφωνα με τους ίδιους, σε νέο ορόσημο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μετατρέπεται το Eurogroup του Φεβρουαρίου (20/2), με το Eurogroup της Πέμπτης να έχει, εκ των πραγμάτων, καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα.

Παρά την αντίδραση, η σημερινή συνεδρίαση δεν έδωσε το πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, που ήταν η επιστροφή του Δείκτη, με κλείσιμο υψηλότερα των 650 μονάδων.

Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,98%), υπερκεράστηκε η πρώτη αντίσταση στις 1727 μονάδες, όμως η κύρια αντίσταση παραμένει αλώβητη στις 1736 - 1741 μονάδες, που διάσπαση και μόνο μπορεί να δώσει συνέχιση.

Πρώτες στηρίξεις στις 1713 και 1695 μονάδες. "Intraday position short" με "stop" τις 1798 μονάδες.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, "η έγκριση από τον ESM των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, μπορεί να μην είναι από μόνη της αρκετή για να αναστρέψει την μιζέρια και την εσωστρέφεια στο Χ.Α., αλλά σίγουρα έδωσε την αφορμή να 'ταραχτούν τα λιμνάζοντα ύδατα' της Ελληνικής Χρηματιστηριακής Αγοράς. Πρόκειται αναμφίβολα για μία θετική εξέλιξη που ενθάρρυνε τους αγοραστές σε μία κρίσιμη καμπή για την πορεία του Γενικού Δείκτη, που είχε αρχίσει να παίρνει επικίνδυνη κλίση. Επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες για ανακατάληψη του κρίσιμου επιπέδου των 640 μονάδων, αλλά μόνο με την υπέρβαση και των 650 μονάδων θα υπάρξουν βάσιμες ελπίδες αναστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης που παραμένει πτωτική. Για δε τον Τραπεζικό δείκτη, δοκίμασε επίπεδα τιμών υψηλότερα των 826 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), αλλά υποχώρησε 'άτσαλα', ενώ μόνο με την υπέρβαση των 855 μονάδων θα υπάρξει ουσιαστική βελτίωση της τεχνικής εικόνας".

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η 'νηοπομπή' των επτά καθοδικών συνεδριάσεων για τον Τραπεζικό δείκτη ανεκόπη, καθώς η πολυήμερη 'ανυδρία' εξελίξεων στο εσωτερικό μέτωπο διακόπηκε" επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της έγκρισης των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τον ESM, που λειτούργησε σαν καταλύτης στην αγορά, παρά το γεγονός ότι δεν είναι κάτι το καινούργιο. Παράλληλα, η προσμονή της διεξαγωγής του Eurogroup της Πέμπτη ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών, έστω και αν οι δηλώσεις Μοσκοβισί διευκρίνισαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν θα υπάρξει τώρα συμφωνία.

Από την άλλη πλευρά, η οριστικοποίηση της συμμετοχής του ΔΝΤ και η de facto έναρξη των προεκλογικών περιόδων σε διάφορες Ευρωπαϊκές Χώρες, διαμορφώνουν συνθήκες πίεσης τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Γερμανία, για να υπάρξει συμβιβασμός το συντομότερο: για την Ελλάδα προκειμένου να εισπράξει ποσά απολύτως απαραίτητα για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων που κλιμακώνονται μέχρι τον Ιούλιο, αλλά και για τη Γερμανία που ενδεχομένως δεν επιθυμεί πλέον ακραίες καταστάσεις στην Ελλάδα, ενόψει του κλίματος αντισυστημικής συμπεριφοράς που καλλιεργεί ο Trump για την Ευρώπη.

Με την Ελλάδα βεβαίως να πρέπει να αποδεχθεί την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων για την υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων μετά το 2018...

Για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, τα παραπάνω δεδομένα οδηγούν σε περαιτέρω συναλλακτική υποχώρηση καθώς η ορατότητα παραμένει χαμηλή με την προσδοκία έγκρισης της 2ης αξιολόγησης στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου να συνιστά το αισιόδοξο σενάριο, αλλά με τον πολιτικό κίνδυνο να είναι υπολογίσιμος.

Δεδομένα που πλήττουν τον Τραπεζικό κλάδο κυρίως, καθώς οι εξελίξεις έχουν "παγώσει" γύρω από τη δρομολόγηση δράσεων για τα NPLs και καθώς εκκρεμεί η νομοθέτηση συγκεκριμένων ακόμη επεμβάσεων.

Η βελτίωση, ωστόσο, της τεχνικής εικόνας θα απαιτήσει σταθερή βελτίωση της αξίας των συναλλαγών και υψηλότερα επίπεδα του Γενικού Δείκτη, με πρώτο εκείνο των 650 μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συναλλακτική αποχή συρρίκνωσε ιδιαίτερα και τη μεταβλητότητα.

Στο διεθνές περιβάλλον, οι πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης Trump αποκαλύπτουν το στίγμα των προθέσεων του συγκρουσιακών χαρακτηριστικών νέου Αμερικανού Προέδρου. Το "Obamacare" οδεύει προς κατάργηση, δίνοντας το ακραία φιλελεύθερο στίγμα των επικείμενων δράσεών του στην Οικονομία, ενώ η απόσυρση των ΗΠΑ από τις διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ζώνης ελευθέρου εμπορίου στον Ειρηνικό (TTP, Trans Atlantic Partnership), αποκαλύπτει τις διαθέσεις για προστατευτισμό και αναβίωση του απομονωτισμού καθώς διακήρυξε το δόγμα "Πρώτα η Αμερική".

Την ίδια ώρα, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινμπιγκ υπεραμύνθηκε στο Νταβός του ελευθέρου Εμπορίου, στο οποίο η Κίνα οφείλει την μετεξέλιξή της σε οικονομική υπερδύναμη. Εξελίξεις που σηματοδοτούν νέα δεδομένα για την Παγκόσμια Οικονομία και τους μέχρι τώρα ρυθμούς μεγέθυνσης, ενώ ταραχώδη περίοδο αναμένεται να βιώσουν και οι Αγορές.

"Επί του παρόντος πάντως διατηρούν την ψυχραιμία τους, αφού αδυνατούν να ποσοτικοποιήσουν τα δεδομένα που αφορούν το μελλοντικό ύψος των επιτοκίων και τις εταιρικές κερδοφορίες για να κατευθυνθούν αναλόγως" αναφέρει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτές διαθέσεις επικράτησαν στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο Ινδικός Sensex 30 (+0,95%) και τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες ο Nikkei (-0,55%).

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, ενώ η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Wall Street κατά τις πρώτες ώρες συνεδρίασης.

Μικρά κέρδη για το Πετρέλαιο, ελεγχόμενες απώλειες για Ευρώ και Χρυσό.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, "Τα Κινεζικά προγράμματα τόνωσης έχουν ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν κινδύνους για τη σταθερότητα", τονίζει η Fitch. Για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας επιταχύνθηκε σε 6,8% σε ετήσιους όρους, συνδράμοντας ώστε να τονωθεί η ετήσια ανάπτυξη στο 6,7%. Αυτό η Fitch το απέδωσε στα μέτρα τόνωσης.

"Ωστόσο η οικονομική ανάπτυξη έχει έρθει με τίμημα καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις και αυξημένη μόχλευση", τονίζεται στην έκθεση του οίκου. Η Fitch εκτίμησε ότι η ανάπτυξη του Κινεζικού ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί σε 6,4% το 2017 και 5,7% το 2018.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, ο δείκτης PMI του τομέα Μεταποίησης στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 55,1 τον Ιανουάριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, από 54,9 τον Δεκέμβριο και έναντι του 54,8 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ο δείκτης του τομέα Υπηρεσιών υποχώρησε ελαφρώς σε σχέση με τον Δεκέμβριο, στο 53,6 από 53,7 τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από το 53,9 που ανέμεναν οι αναλυτές. Ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο 54,3 από 54,4 τον Δεκέμβριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου (με 8 ψήφους υπέρ και 3 κατά) αποφάσισε πως η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να έχει την έγκριση του Κοινοβουλίου για να ξεκινήσει επισήμως τις διαπραγματεύσεις για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δικαστήριο αποφάσισε επίσης πως δεν απαιτείται η συγκατάθεση των αποκεντρωμένων διοικήσεων της Σκοτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας για να ενεργοποιηθεί το "Brexit".

Παρά ταύτα η Βρετανική Κυβέρνηση δηλώνει πεπεισμένη ότι τα σχέδια της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να αρχίσει τη διαδικασία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ έως τα τέλη Μαρτίου, είναι απίθανο να εμποδιστούν, ή να επιβραδυνθούν από τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή απόφαση επανέλαβε την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, ούτε εικασίες για το τι μέλλει γενέσθαι πριν η Βρετανική Κυβέρνηση ενεργοποιήσει επίσημα το άρθρο 50 της Συνθήκης, το οποίο καθορίζει τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ., προσθέτοντας ότι πρώτα θα συμφωνηθούν οι όροι της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον καθορισμό της μελλοντικής σχέσης των δύο Πλευρών.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που καταρτίζει η Ένωση Κτηματομεσιτών "NΑR", οι μεταπωλήσεις διολίσθησαν κατά 2,8% το Δεκέμβριο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,61 εκατομμυρίων μονάδων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν πτώση στα 5,51 εκατομμύρια.

Ανοδικά κινήθηκε τον πρώτο μήνα του νέου έτους η Μεταποίηση. Η προκαταρκτική μέτρηση του δείκτη PMI της Markit για τον Ιανουάριο ήταν στις 55,1 μονάδες έναντι 54,3 το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 54,5 μονάδες.

Επιστροφή στη ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α.Α και στα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 648,98 μονάδες (+1,52%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 645,936 (+1,05%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 646,51 μονάδες με ημερήσια κέρδη 1,13%.

Ο τζίρος, ο υψηλότερος των τελευταίων 12 συνεδριάσεων, ανέβηκε στα 45,3 εκατ. από τα οποία τα 0,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΓΡΙΒ), ενώ Αστέρας, Εθνική και Alpha Bank απέσπασαν το 48,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΒΙΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΓΡΙΒ, ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΦΓΚΡΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΔΕΗ, Μέτκα, ΟΤΕ, Τιτάν και Jumbo.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, επέστρεψαν οι αγοραστές σε J&P Άβαξ (+9,76%), Χαλκόρ (+5,38%) και Cenergy (+1,7%), επιμένει πλαγιοανοδικά από τα 0,3010 (κλείσιμο 5/12) με συνεχείς αυξομειώσεις συναλλαγών η Reds (+5,13%), ενώ με ελάχιστες συναλλαγές η Quest (+4,95%) απειλεί τα υψηλά 111 μηνών (!)

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 68 ανοδικές μετοχές, έναντι 41 πτωτικών, 12 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 5% και άλλοι 14 με ισόποσες απώλειες.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής ανόδου και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να εμφανίζουν αυξητικές διαθέσεις τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (35.909 συμβόλαια).

Στα 7.616 συμβόλαια του δείκτη, αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.294, 1.253 για τον Φεβρουάριο και 41 για τον Μάρτιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.732,5) κινήθηκε μεταξύ 1.720 και 1.740,25 μονάδων και γύρισε σε υπερτίμηση στο 0,2%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (150.000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.745), Πειραιώς (11.764), Εθνική (12.823), MIG (898), ΔΕΗ (208), Alpha Bank (4.086), Μυτιληναίος (374), ΟΠΑΠ (166), ΟΤΕ (506).

Ας σημειωθούν τα 30 δικαιώματα αγοράς για την Alpha Bank, λήξεως Φεβρουαρίου, με τιμή εξάσκησης τα 1,80 ευρώ.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (19.779.857 τεμ.), Alpha Bank (4.327.747 τεμ.), Εθνική (3.937.307 τεμ.) και Eurobank (8.087.709 τεμ.), ΔΕΗ (1.342.915 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v