Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναμονή οι επενδυτές στο ΧΑ

Οριακές μεταβολές στη ζώνη των 610 μονάδων, σε αναμονή ειδήσεων και μηνυμάτων από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Στο στόχαστρο και ο MSCI. Συνεχίζει να δίνει βοήθειες στον Γενικό Δείκτη η Coca Cola.

Σε αναμονή οι επενδυτές στο ΧΑ

Συνεδρίαση... ειδικών συνθηκών η σημερινή, με την προσοχή των traders στραμμένη κυρίως στο EwG και συμπληρωματικά στον MSCI.

Με εντολές αγοράς στη δεικτοβαρή μετοχή της Coca Cola η αρχή, για να ακολουθήσουν οι σηματωροί Viohalco, Motor Oil, Jumbo και στις τράπεζες η Πειραιώς, με αυξημένες συναλλαγές και η Alpha Bank.

Αψιμαχίες στο εύρος των 613 προς τις 608 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο και τα blue chips να επιχειρείται να ισορροπήσουν λίγο πάνω από τις χθεσινές τιμές.

Από τις 613 μονάδες ο Γ.Δ. στην αρχή, αλλά με ρευστοποιήσεις μετά το πρώτο 10λεπτο, με συνέπεια την οπισθοχώρηση χαμηλότερα. Εκ προοιμίου αναμενόμενη η δοκιμασία των χαμηλών της χθεσινής συνεδρίασης, με πολύ πιθανή την εκ νέου υποχώρηση των δεικτών προς τις στηρίξεις που διαμορφώθηκαν χθες.

Συναλλαγές σαφώς λιγότερες απ’ ό,τι χθες την ίδια ώρα, ανάλογος ο τζίρος, σχεδόν στο μισό, που πρακτικά παραπέμπει στη διστακτικότητα και των μεν (short) και των δε (long) καθώς δεν αναλαμβάνεται μεγαλύτερο ρίσκο ούτε για περισσότερες πωλήσεις αλλά ούτε και για αγορές.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως όσο ο Γ.Δ. δεν υποχωρεί χαμηλότερα των χθεσινών στηρίξεων (603,88 μονάδες), τόσο οι πωλήσεις θα είναι ελεγχόμενες και με σχετική απορρόφηση από τους αγοραστές.

Σημαντική η συμπεριφορά των traders στον ευαίσθητο τραπεζικό κλάδο, με σημείο αναφοράς-στήριξης τις 679,45 μονάδες της χθεσινής συνεδρίασης. Ενδεικτικό το ότι ο ΔΤΡ από τις αρχικές 703,74 μονάδες πολύ γρήγορα γλίστρησε προς τις 683,25 μονάδες, καθώς με πωλήσεις «λύγισαν» Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, με σταθερότερη την Alpha Bank. Μεγαλύτερη η πίεση στη μετοχή-οδηγό της ΕΤΕ, καθώς υποχώρησε έως το 0,207 ευρώ, με σημαντική τη στήριξη του 0,2050 ευρώ, όπως σημειωνόταν στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Η επιβεβαίωση των στηρίξεων στις 10:45-10:50 ενεργοποίησε και πάλι λίγες αγορές σε μετοχές του δείκτη, με τη δεικτοβαρή Coca Cola να (υπο)στηρίζει την αγορά. Με νέο υψηλό 52 εβδομάδων η μετοχή της Coca Cola στα 21,47 ευρώ (προηγούμενο τα 21,40 ευρώ από τις 26 Ιανουαρίου), λειτουργεί αντισταθμιστικά για τον δείκτη.

Εκτός από την Coca Cola, κινητικότητα σε Viohalco, Motor Oil, Jumbo αλλά και σε Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια. Χαμηλότερα ΤΙΤΑΝ, FF Group αλλά και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Λιγοστές κινήσεις στα μεσαία, με περισσότερες συναλλαγές και αντίδραση για τη μετοχή της MIG.

Λίγο πριν από τις 11:00, συναλλαγές 10+ εκατ. μετοχών -τα 5+ εκατ. στην ΕΤΕ-, με τζίρο 3,8 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερος απ’ ό,τι χθες στο ίδιο διάστημα. Το 73% στον τραπεζικό κλάδο, με 1,1 εκατ. ευρώ στην Εθνική.

Στα 9,496% επιβαρύνεται το 2ετές, στα 7,768% ανοδικά και το 10ετές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v