Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με Coca Cola κρατά το θετικό πρόσημο

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές και βοήθειες από την υπεραπόδοση του τίτλου της Coca Cola. Κέρδη για Εθνική, απώλειες για Alpha. Σε νέα υψηλά ο τίτλος της Motor Oil.

ΧΑ: Με Coca Cola κρατά το θετικό πρόσημο

Συνεδρίαση διασφάλισης κεκτημένων, με μέτριο τζίρο. Επιλεκτικές κινήσεις αντίδοτο στην... ακινησία της αγοράς και στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο μέτωπο της αξιολόγησης.

Stock picking, η εύκολη και σχετικά χαμηλού ρίσκου τακτική για όσους traders παραμένουν εντός παιδιάς, σε μία συνεδρίαση όπου ο Γενικός Δείκτης δεν «βγαίνει έξω» από τα όρια των 622,29 έως 629,43 μονάδων.

Συνεδρίαση διατήρησης εν αναμονή των εξελίξεων, με την πλειονότητα των traders να έχει τιμολογήσει την πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην προκύψει κάτι το ουσιαστικό στο Eurogroup της Δευτέρας, με τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας και τις 603 μονάδες να θεωρούνται βάση σε αυτή τη φάση της αγοράς (*).

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με ιδιαίτερα επιφυλακτικούς ακόμη και όσους ενεργούν κυρίως στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα τη διακύμανση των βασικών δεικτών σε στενά εύρη και πάνω από τις βραχυμεσοπρόθεσμες στηρίξεις.

Στις 1.660-1.682 μονάδες ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με αρωγό την υπεραπόδοση της δεικτοβαρούς Coca Cola, στην περιοχή των 740 μονάδων ο δείκτης των τραπεζών, με ενθαρρυντική ένδειξη τη μη δοκιμασία/απώλεια των 620 μονάδων.

Συνεδρίαση Coca Cola, με εκ προοιμίου γνωστή τη στάση όσων το τελευταίο διάστημα προεξοφλούσαν βελτίωση οικονομικών μεγεθών, με την επιβεβαίωσή τους να δίνει περαιτέρω ώθηση μέχρι τα 22,16 ευρώ, που είναι και νέο «υψηλό 52 εβδομάδων» για τον τίτλο.

Σε ανάλογη κίνηση με καταγραφή «νέου υψηλού 52 εβδομάδων» στα 14,29 ευρώ η Motor Oil, μία από τις 8 εισηγμένες που παρουσιάζονται σε Greek Day της Πειραιώς στο Παρίσι (σχετική αναφορά μας στον Εκηβόλο).

Με την Coca Cola έως 3% υψηλότερα -στις 12:45- το Χ.Α. διατηρείται σε θετικό πρόσημο σταθερά μετά τις 12:55 και την «κοιλιά» που είχε προηγηθεί έως τις 622,29 μονάδες (λίγο μετά τις 11:30).

Σε μικρή απόκλιση ο ΔΤΡ έναντι του Γ.Δ. κυρίως όμως του FTSE 25, καθώς μη τραπεζικές μετοχές υπεραποδίδουν έναντι της αγοράς. Ενδεικτικό πως, πέραν της Coca Cola, άνοδο μεγαλύτερη του δείκτη καταγράφεται για Μυτιληναίο, Motor Oil αλλά και για ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, Αεροπορία Αιγαίου.

Υποτονικό το κλίμα στη μεσαία κατηγορία, με 2 από τις 15 μετοχές του δείκτη χωρίς καν πράξη αρχής (στις 14:05) και το όποιο περιορισμένο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε MIG, Πλαίσιο, Fourlis.

Στα 18 εκατ. οι μετοχές, στα 12,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος. Αλλη μία συνεδρίαση με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε ακόμη υψηλότερες τιμές στη Minoan, με τις συναλλαγές να φτάνουν έως τα 2,40 ευρώ. Κινητικότητα και σε Quest, ΕΥΑΘ, Ευρωπαϊκή Πίστη.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v