Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

Στα όρια των 650 μονάδων η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται. Περιορισμένος ο τζίρος, με την προσοχή στα πολιτικά ρίσκα. Υπεραποδίδει η Ελλάκτωρ, κινητικότητα σε Aegean, Motor Oil.

Προσεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

Μεικτές τάσεις διαμορφώνονται στο ξεκίνημα της εβδομάδας από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Λονδίνο.
Οριακές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες FTSE στο Λονδίνο, καθώς σήμερα διενεργείται η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων και ίσως μέσα στην εβδομάδα να υποβληθεί το αίτημα για Brexit. Νωρίτερα ο FTSE100 διαμορφωνόταν στις 7.352 μονάδες, με μικρή άνοδο.

Μικρή άνοδος για τον DAX στη Φρανκφούρτη -πλησιάζει πάλι τις 12.000 μονάδες-, μικρές απώλειες για τον CAC 40 στο Παρίσι -υποχωρεί στις 4.991 μονάδες.

Σε αυτό το κλίμα, στο ΧΑ οι πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα ήταν λίγων αγορών στον τραπεζικό κλάδο και ελάχιστων πωλήσεων σε επιμέρους blue chips.

Προσεκτικοί στις κινήσεις τους οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες, με τη ροή των συναλλαγών μέτρια και τη σχέση πωλητών - αγοραστών να διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 650 μονάδων.

Εχοντας προεξοφλήσει οι traders πως στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας δεν έχουν και πολλά να περιμένουν, η εστίασή τους όσον αφορά στην αξιολόγηση ξεκινά από την 7η Απριλίου και φτάνει μέχρι τις 22 Μαΐου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις κινήσεις τους. Σημειωτέον πως στο δεύτερο σενάριο (της 22/5) θα έχουν μεσολαβήσει εκτός από τις εκλογές στην Ολλανδία και η διπλή εκλογική αναμέτρηση στη Γαλλία, το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει αρκετά για την Ευρώπη.

Φουριόζοι οι αγοραστές στη μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡα από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα η μετοχή πολύ γρήγορα να ενισχυθεί 3,31% στο 1,25 ευρώ ενώ χαμηλότερα, στο 1,17 ευρώ, υποχωρούσε η μετοχή της Ανεμος.

Με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου προς το όριο των 6,92 ευρώ -όπου και η πρώτη αντίσταση- για την υπέρβαση των 7 ευρώ.

Κινητικότητα σε ΜΟΗ και Fourlis κυρίως λόγω της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, στα 8,57 ευρώ ο ΟΠΑΠ, με την προσοχή στραμμένη στην επικείμενη έκδοση του ομολόγου, στα 8,72 ευρώ ο ΟΤΕ, στα 12,82 ευρώ ο ΟΛΠ με συνέχεια αγοραστών (από τη συνεδρίαση της Παρασκευής) και ανοδικό momentum.

Mε λίγες συναλλαγές υψηλότερα το ΥΓΕΙΑ και η J&P Αβαξ, ενώ πράξεις σε υψηλότερες τιμές έχουν γίνει σε Καράτζη, Profile, Creta Farms κ.α.

Πάνω από τις 765 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών ενισχύεται κατά 0,55%, αναμένοντας τα αποτελέσματα του ελέγχου του SSM με τις περισσότερες συναλλαγές στην Πειραιώς, με πάνω από 2 εκατ. τεμάχια στις 10:45, από τα οποία ένα μεγάλο πακέτο για 1.500.000 στο 0,173 ευρώ, συνολικής αξίας 259.500 ευρώ.

Μεγαλύτερος τζίρος στην Πειραιώς, συναλλαγές για 200 χιλιάδες στη Βιοσώλ, ενώ ακολουθούν Εθνική, Alpha Bank, Αεροπορία Αιγαίου κ.α.

Μικρή υποχώρηση για το 2ετές αλλά σταθερά πάνω από το όριο του 8%, στο 8,150% .

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v