Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στο ΧΑ

Στα επίπεδα των 665 μονάδων «ισορροπεί» ο Γενικός Δείκτης. Απώλειες υψηλότερες του 2% για ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πτώση για Εθνική, ΟΠΑΠ. Κέρδη καταγράφουν ΟΤΕ, Σαράντης, Fourlis. Περιορισμένος ο τζίρος.

Ήπιες κινήσεις στο ΧΑ

Διστακτικό ξεκίνημα στο ΧΑ, με τους traders να εστιάζουν στις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Μεικτές, ήπιες τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικρές απώλειες για τον DAX στις 12.258 μονάδες, μικρά κέρδη για τον FTSE100 στις 7.350 και μικρή υποχώρηση για τον CAC 40 στις 5.100 μονάδες. Με τα ξένα χρηματιστήρια σε φάση σταθεροποίησης, συσσώρευσης, η προσοχή στο ελληνικό εύλογα επικεντρώνεται στα νεότερα για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Θολό το περιβάλλον, με την αγορά να έχει αφομοιώσει το ότι στη Συνάντηση της Μάλτας πολύ δύσκολα θα προκύψει ουσιαστική θετική εξέλιξη, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup προς τα τέλη του μήνα.

Οπως και στις συνεδριάσεις της Δευτέρας, της Τρίτης, έτσι και σήμερα -στα πρώτα 30'-35'- οι κινήσεις των παικτών είναι πολύ προσεκτικές, σε στενό εύρος διακύμανσης, με τις δύο πλευρές (πωλητές - αγοραστές) να συμφωνούν σε επίπεδα πάνω από τις 660 μονάδες. Να σημειωθεί ότι είναι η πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση που συναλλαγές πραγματοποιούνται με τις 660 μονάδες ως σημείο αναφοράς -ενδεχόμενη στήριξη (σύμφωνα με την εκτίμηση ορισμένων αναλυτών) στην περίπτωση που εξευρεθεί διέξοδος μεταξύ δανειστών-Αθήνας.

Το 44% του περιορισμένου τζίρου στον τραπεζικό κλάδο αλλά και συγκριτικά κινητικότητα σε τίτλους των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, FF Group, ΑΝΕΜΟΣ, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil, Σαράντης, Viohalco, Αεροπορία Αιγαίου, Cenergy.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές/τζίρος στη μετοχή του ΟΠΑΠ, στο εύρος των 8,88-8,93 ευρώ, σχεδόν τριπλάσιες απ' ό,τι στον ΟΤΕ. Με ελαφρύ προβάδισμα των πωλητών στον Οργανισμό, με ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών στον ΟΤΕ.

Αντιθέτως, σημαντικές πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της ΔΕΗ, μία μέρα πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και όπως σημειώνει ο Χρήστος Κολώνας, με τον κίνδυνο να βγει από την "πρίζα" η Μελίτη λόγω Βεύης.

Στον τραπεζικό κλάδο χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν πως η μέχρι τώρα αντίδραση των traders στην τελευταία προειδοποίηση του S&P είναι ψύχραιμη, συμπληρώνοντας πως ο οίκος διατηρεί στην κατηγορία υψηλού ρίσκου τους ελληνικούς ομίλους. Αυξημένες συναλλαγές σε Πειραιώς, Εθνική, μεγαλύτερος τζίρος στην Alpha Bank.

Με απώλειες για Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, με εναλλαγή προσήμου για την Alpha Bank. Στο στενότατο εύρος των 1,66-1,68 ευρώ η διακύμανση για τη μετοχή-σηματωρό. Προσπάθειες να "γυρίσει" στο συν για τη Eurobank στο 0,562 ευρώ.

Χωρίς συναλλαγή αρχής -στις 11:15- για τις μετοχές των Coca Cola, ΜΕΤΚΑ, Τέρνα Ενεργειακή.
Στο μείον οι περισσότερες μετοχές του δείκτη, στο συν Grivalia, OTE, Σαράντης.

Στις 11:30 ο τζίρος ήταν στα 4 εκατ. ευρώ, χαμηλότερος απ' ό,τι στη χθεσινή συνεδρίαση αλλά στα επίπεδα της Δευτέρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v