Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί στις 680 μονάδες το ΧΑ

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Coca Cola. Aπώλειες για Alpha Bank, OTE, Ελλάκτωρ. Κινητικότητα σε Jumbo, FF Group, Σαράντη, Μυτιληναίο.

Ισορροπεί στις 680 μονάδες το ΧΑ

Συνεδρίαση Μεγάλης Τετάρτης, προτελευταία για αυτή την εβδομάδα, και το ΧΑ κινείται σε λίγο-πολύ αναμενόμενους ρυθμούς.

Με τους βασικούς δείκτες και κύριες μετοχές λίγο χαμηλότερα, με περιορισμένες συναλλαγές και ανάλογο τζίρο και με εμφανή τη διάθεση πωλητών-αγοραστών να μη διαταράξουν τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν τελευταία πάνω από τις 670 μονάδες.

Ανοδικά έως 0,65% αντιδρούν τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ενδεικτικό το 0,60% του DAX στις 12.215 μονάδες, ενώ ανάλογα κινούνται Παρίσι και Λονδίνο.

Στο ΧΑ, χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις από το κύριο "μέτωπο" για την αγορά, αυτό της δεύτερης αξιολόγησης, πωλητές - αγοραστές συντηρούν τα κεκτημένα της τελευταίας ανοδικής κίνησης της αγοράς (δηλαδή της πειστικής υπέρβασης των 660 μονάδων), με οριακά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο και περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε επιλεγμένα blue chips.

Στο εύρος των 776-786 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, θυμίζοντας πως στη χθεσινή συνεδρίαση ο ΔΤΡ αντέδρασε από τη στήριξη των 770 μονάδων συντηρώντας έτσι το θετικό momentum. Στο 3,80% η εβδομαδιαία απόδοση για τον τραπεζικό δείκτη και στο 2,31% σε μηνιαίο, με τους traders να διατηρούν την τάση πάνω από τη σημαντική περιοχή των 750 μονάδων.

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με τον Οργανισμό λίγο χαμηλότερα έως τα 8,85 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ λίγο υψηλότερα έως τα 9 ευρώ, ενώ υποχωρεί στα 3,05 ευρώ η ΔΕΗ.

Στο 46% ο τζίρος στον τραπεζικό κλάδο, με περισσότερες συναλλαγές σε Εθνική και Πειραιώς και μεγαλύτερο τζίρο σε Alpha Bank και Εθνική.

Συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος και κινητικότητα σε τίτλους των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Jumbo, FF Group, Σαράντη, Μυτιληναίου, Coca Cola.

Στα 24,63 ευρώ, νέο υψηλό, η μετοχή της Coca Cola, επιστρέφοντας στις... κορυφές του Ιουνίου του 2008, με αποτίμηση πλέον στα 9+ δισ. ευρώ.

Σε στενό εύρος 2,65-2,67 ευρώ η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά τη χθεσινή υπεραπόδοση και με την όποια προσφορά να απορροφάται σταθερά από ισχυρά χέρια. Στα 3,10-3,15 ευρώ χωρίς απώλειες η μετοχή της Ενεργειακής.

Από τον τραπεζικό κλάδο, με θετικό πρόσημο κινούνται Πειραιώς και Eurobank, από τις μη τραπεζικές οι Viohalco, ΟΠΑΠ, Lamda Development, Coca Cola.

Λίγο πριν τις 11:45 σε θετικό πρόσημο "γύρισε" στο 0,255 ευρώ η μετοχή της Εθνικής. Στα 4,3 εκατ. μετοχές οι συναλλαγές, στα 3,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v