Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πάτωσε» ο τζίρος στο Χρηματιστήριο

Στα όρια των 680 μονάδων η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τον τζίρο να παραπέμπει σε αποχή των επενδυτών. «Βαρίδι» oι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Σε υψηλότερα επίπεδα η Coca Cola. Σε ποιες μετοχές «παίρνουν θέση» οι επενδυτές.

«Πάτωσε» ο τζίρος στο Χρηματιστήριο

Σε... νηστίσιμους ρυθμούς και το ΧΑ, με τους traders να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες κινήσεις.

Συντήρηση δυνάμεων κοντά στα υψηλά, με σημείο αναφοράς τις 680 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, μερικό «κλείδωμα» θέσεων κυρίως στον τραπεζικό κλάδο και αναδιάταξη θέσεων σε επιλεγμένα blue chips, πιθανότατα για τον επόμενο κύκλο της αγοράς, από την Τρίτη του Πάσχα και μετά.

Λιτές οι συναλλαγές, περίπου στα χθεσινά επίπεδα, με σχεδόν 9 εκατ. μετοχές, ανάλογα φειδωλός ο τζίρος, στα 7,9 εκατ. ευρώ, με το 27% να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο αλλά και συγκριτικά ικανοποιητικό σε μετοχές των Αεροπορίας Αιγαίου, ΟΠΑΠ, FF Group αλλά και των ΟΤΕ, Jumbo, Μυτιληναίο, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola κ.α.

Από τις 781 έως τις 772 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με ζητούμενο ένα «κλείσιμο» σήμερα ει δυνατόν πάνω από τις 770 μονάδες, καθώς και στις 4 συστημικές μετοχές του κλάδου γίνεται περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, με τον ΔΤΡ να "μετρά" κέρδη 4,71% σε εβδομαδιαία βάση και παρά τις τρέχουσες απώλειές του κατά 1,16% σχεδόν από την αρχή της συνεδρίασης.

Συγκριτικά αυξημένος τζίρος σε μη τραπεζικές μετοχές, είτε γιατί ισχυρά χέρια λαμβάνουν θέσεις (Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α.), είτε επειδή οι traders εστιάζουν στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2016 (αύριο ανακοινώνει ο όμιλος FF Group).

Σταθερά σε θετικό έδαφος η μετοχή της Coca Cola, στο εύρος των 24,18-24,40 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στο "υψηλό" των 24,44 ευρώ από τη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου.

Μεγαλύτερη απόδοση από τις μετοχές του δείκτη για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς νωρίτερα αντέδρασε έως τα 2,66 ευρώ, "βλέποντας" σε νέα υψηλά, πάνω από τα 2,69 ευρώ της 7ης Απριλίου.

Ενθαρρυντική η συντήρηση της μόχλευσης στις μικρότερες κατηγορίες -όπως αναφέραμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας-, με κινητικότητα σε Γαλαξίδι, FG Europe, ΕΛΤΡΑΚ, ΚΛΜ, AsCo, J&P Αβαξ, Centric, Υγεία, Βογιατζόγλου Συστήματα κ.α.

Λίγο μετά τις 13:40 ο τζίρος έφθανε τα 8,2 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v