Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη πτώση στο Χρηματιστήριο

Προς τις 680 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με χαμηλό τζίρο. Διολισθαίνουν χαμηλότερα τράπεζες και blue chips. Επιφυλακτικές οι κινήσεις των επενδυτών πριν τις αργίες στο ΧΑ. Ανοδος για Coca Cola, κινητικότητα στην FF Group.

Ελεγχόμενη πτώση στο Χρηματιστήριο

Με ισχνό τζίρο υποχωρεί το ΧΑ προς τις 680 μονάδες. Σε μία λίγο ως πολύ αναμενόμενη διολίσθηση του τραπεζικού κλάδου και δεικτοβαρών blue chips, στα πρώτα 40' της συνεδρίασης δοκιμάζονται οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις με ισχυρό σημείο αναφοράς προς τις 675 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. 

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ενδεικτικό το ότι στις 11:05 δεν είχαν "ανοίξει" καν 3 μετοχές του δείκτη -ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ και ΟΛΠ-, με τον FTSE25 να οπισθοχωρεί προς τις 1.820 μονάδες, περιοχή όπου εκτιμάται ότι θα επιχειρηθεί μία ανασύνταξη των αγοραστών.

Απόλυτα ελεγχόμενη η κίνηση τόσο των τραπεζικών όσο και των μη τραπεζικών, με τους πωλητές- αγοραστές να βρίσκουν σημεία ισορροπίας χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. 

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το ΧΑ να λειτουργεί και πάλι από την Τρίτη του Πάσχα, με πρώτο σημαντικό ορόσημο -την προσεχή εβδομάδα- την Παρασκευή 21 Απριλίου, οπότε η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τις δημοσιονομικές εξελίξεις για την περίοδο 2013-2016. Το γεγονός πως στην παρουσίαση δίνεται για πρώτη φορά τέτοια επισημότητα -έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου- και θα ανακοινωθεί το πλεόνασμα για το 2016, προσδίδει ήδη ενδιαφέρον. Συν το ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσει από τη Βουλή και το ν/σ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό -κατά πάσα βεβαιότητα θα περιλαμβάνει τη διάταξη για τη νομική ασυλία των τραπεζικών στελεχών. 

Τούτων δοθέντων, η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να θεωρηθεί καταληκτική της τελευταίας ανοδικής φάσης, με μικρής έκτασης κατοχύρωση θέσεων αλλά και αναδιάταξη άλλων ενόψει των κρίσιμων ημερών που ακολουθούν από Τρίτη και μετά. 

Σε στενό εύρος 8 μονάδων η διακύμανση για τον ΔΤΡ, με πρώτη στήριξη στις 790 μονάδες και συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική -πάνω από το 50% του συνόλου- και μεγαλύτερη αξία στις ίδιες μετοχές, 

Στα 3,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 11:20, με το 56% στον τραπεζικό κλάδο και κινητικότητα σε FF Group, Coca Cola, Motor Oil, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α. 

Αυξημένες συναλλαγές και μάλιστα σε ισχυρή ανοδική φορά για τη μετοχή του ομίλου FF Group, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, την ενημέρωση των αναλυτών και την καλύτερη από τη μέση εκτίμηση εικόνα των οικονομικών μεγεθών. Ειδικότερα στην αγορά της Κίνας και συνολικά της Ασίας (το περίπου 77% του τζίρου του ομίλου) τα σήματα του FF Group πηγαίνουν πολύ καλά. 

Στα 24,50-24,66 ευρώ η βαρύτερη εισηγμένη/μετοχή του ΧΑ, Coca Cola, πολύ κοντά στο πολυετές υψηλό των 24,70 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v