Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς πυξίδα το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με θεαματική βύθιση του τζίρου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Βάζει πλάτες η Coca Cola, συνεχίζεται η «ταλαιπωρία» στην Πειραιώς. Ανοδος για Folli.

Χωρίς πυξίδα το Χρηματιστήριο

Σε...ρηχά νερά το ΧΑ, καθώς πωλητές - αγοραστές επιχειρούν να προεξοφλήσουν τις όποιες εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας.

Επιφυλακτικοί και οι μεν και οι δε, με την πλειονότητα των παικτών που ενεργοποιήθηκαν τις τελευταίες 2-4 εβδομάδες σε ρόλο θεατή, κάτι που αποτυπώνεται στη θεαματικά μειωμένη συναλλακτική αξία, στον βραδύ ρυθμό πράξεων και στη στάση αναμονής των περισσότερων ξένων ισχυρών χεριών.

Σε αρνητικό έδαφος και κοντά στα χαμηλά ημέρας η αγορά, καθώς μετά τις 12:20 οι πωλητές υπερίσχυσαν των αγοραστών, με συνέπεια ο Γενικός Δείκτης να διολισθήσει προς τις 780,50 από το αρχικό υψηλό των 788,81 μονάδων. Κλίση για τον ΓΔ, καθώς στον τραπεζικό κλάδο συνεχίσθηκαν οι πωλήσεις που έχουν ξεκινήσει από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ημέρα που η αγορά έβγαλε σήμα μικρής διόρθωσης.

Με θετικό πρόσημο η Coca Cola αμβλύνει, όπως και χθες, μέρος της διόρθωσης που έχει διαμορφωθεί από τις τράπεζες και έχει παρασύρει χαμηλότερα ορισμένα blue chips.

Ωστόσο τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, με τον ΓΔ να διορθώνει από τις 799,16 μονάδες, έχοντας ως πρώτη σημαντική στήριξη τις 780 και κύρια περιοχή αρκετά χαμηλότερα, πέριξ των 750 μονάδων.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν πως η βραχυπρόθεσμη τάση είναι συνάρτηση του κλίματος στις διεθνείς αγορές και βεβαίως των όποιων εξελίξεων αναφορικά με το χρέος. Το ορόσημο της 22ας Μαΐου απέχει 3+ συνεδριάσεις και αυτό εξηγεί τη στάση των traders, την εναλλαγή πωλητών - αγοραστών, την εκ νέου υπερίσχυση των long μετά τις 14:00 και το θετικό «γύρισμα» του τραπεζικού κλάδου.

Ενδιαφέρον το ότι στα χαμηλά ημέρας βγαίνουν, μέχρι τώρα, αγορές στα όρια των 780 μονάδων του ΓΔ και των 1.018 μονάδων του ΔΤΡ, δηλαδή σχεδόν πάνω στις σημαντικές τεχνικές γραμμές.

Παράλληλα σε αυτό το εύρος εξελίσσεται από την Παρασκευή η πλαγιοκαθοδική κίνηση της αγοράς, με ελεγχόμενη τη ροή πωλήσεων - αγορών, κάτι που δεν φαίνεται να ανησυχεί την πλειονότητα των παικτών.

Ανοδικά Alpha Bank, Eurobank, προσπαθεί η Εθνική και συνεχίζεται η ταλαιπωρία στην Πειραιώς.

Μεικτές τάσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ, με αγοραστές στη μετοχή της Επιχείρησης και πωλητές στις άλλες δύο.

Με απώλειες η Motor Oil, με μικρότερες η Viohalco, με σημαντική άνοδο η μετοχή του FF Group, απόρροια των αλλαγών στους δείκτες MSCI. Σημειωτέον, για τον MSCI ουδεμία μεταβολή επήλθε (δεν εντάχθηκε η ΜΟΗ, δεν βγήκε το FF Group), ενώ η Viohalco αφαιρέθηκε από τον αντίστοιχο βελγικό δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v