Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει τη «συνολική συμφωνία» το Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος το άνοιγμα για τον ΓΔ. «Καύσιμα» για υψηλότερα αναζητά η αγορά, με πιθανή την περαιτέρω κατοχύρωση θέσεων μετά από δύο διορθωτικές συνεδριάσεις. Οι τράπεζες, οι «μετοχές του MSCI» και οι επόμενες στηρίξεις.

Ψάχνει τη «συνολική συμφωνία» το Χρηματιστήριο

Συνέχεια στη διολίσθηση του ΧΑ, μετά την προσέγγιση των 800 μονάδων.

Με μέτριες -για τα δεδομένα των τελευταίων συνεδριάσεων- συναλλαγές (90,8 εκατ. μετοχές), ανάλογο τζίρο (64,6 εκατ. ευρώ), σημειώθηκε η δεύτερη συνεχόμενη διορθωτική συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη τελικά στις 782,32 μονάδες, με τον FTSE25 στις 2.077,88 και με τον Δείκτη Τραπεζών στις 1.023,58 μονάδες.

Μεγαλύτερες απώλειες -με 2,20%- για τον ΔΤΡ, που ήταν και αυτός που είχε «τρέξει» περισσότερο στο τελευταίο ανοδικό σερί, φτάνοντας μάλιστα όχι μόνο να καλύψει τις απώλειες από την αρχή του έτους αλλά και στην κορύφωση του 13αριού να υπεραποδώσει έναντι των ΓΔ και FTSE25.

Ωστόσο ο βραχύς/πιεστικός χρονικός ορίζοντας προς το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας (22 Μαΐου) δικαιολογεί τη μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδοφόρων θέσεων, ξεκινώντας από τον τραπεζικό κλάδο.

Οπως σημειώνει έγκυρος αναλυτής, αν διαφανεί ότι η συμφωνία για το ελληνικό χρέος θα αναζητηθεί όχι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου αλλά σε αυτό του Ιουνίου (15/6), ενδεχόμενο πιθανό, ενδέχεται να ακολουθήσουν περισσότερες/πιεστικότερες ρευστοποιήσεις προς ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, πιο πιθανό θα πρέπει να θεωρείται το σενάριο μίας «τελικής λύσης» στις 15 Ιουνίου παρά στις 22 Μαΐου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα, κυρίως δε για όσους πόνταραν στη Σύνοδο της Δευτέρας.

Οπως σημειώνει ο ίδιος αναλυτής, η αδυναμία του FTSE25 να υπερβεί χθες τη γραμμή των 2.114 μονάδων οδήγησε σε μέτριας έκτασης πωλήσεις/κατοχύρωση θέσεων, με συνέπεια να διορθώσει ακριβώς στον εκθετικό ΚΜΟ των τελευταίων τριών ενδοσυνεδριακών χαμηλών.

Οι ανακοινώσεις της Morgan Stanley χθες βράδυ ουδεμία αλλαγή επέφεραν, με συνέπεια να αναμένεται σήμερα ανάλογη κίνηση σε μετοχές που είχαν προεξοφληθεί εξελίξεις.

Αμεσο το ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΜΟΗ καθώς τελικά δεν συμπεριελήφθη στον δείκτη MSCI Greece, ως είχε προεξοφληθεί από αρκετούς στην αγορά (μεταξύ αυτών και η στήλη), ενώ η μετοχή του FF Group εντέλει παρέμεινε στον δείκτη. Λογικά θα πρέπει να αναμένονται -τουλάχιστον στην αρχή- πιέσεις στη Motor Oil και αντίδραση/ανάσα στο FF Group.

Πιέσεις θα πρέπει να αναμένονται και στη μετοχή της Viohalco, καθώς διαγράφεται από τον δείκτη MSCI Belgium Micro.

Για τον δείκτη, στηρίξεις διαμορφώνονται στις 2.060 και 2.030 μονάδες και κοντινότερη αντίσταση στις 2.103 μονάδες. Για τον ΔΤΡ, στήριξη, που μένει να επιβεβαιωθεί (ή διαψευσθεί), στις 1.017 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v