Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stock picking στο Χρηματιστήριο

Ηπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 825 μονάδων. Στο +7% ο Ελλάκτωρ. Κέρδη καταγράφουν ΟΤΕ, Eurobank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης. Aπώλειες για Coca Cola, Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Τιτάνα. Χαμηλός ο τζίρος.

Stock picking στο Χρηματιστήριο

Παρά τα αρνητικά πρόσημα και τις ελεγχόμενες απώλειες που παρουσιάζουν οι Ευρωπαϊκές Αγορές, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο οι συνεχιζόμενες, απόλυτα επιλεκτικές, κινήσεις από πλευράς αγοραστών συντηρούν το όποιο ενδιαφέρον.

Εμφανώς αδύναμο το τραπεζικό ταμπλό, όπου τα βλέμματα των traders είναι στραμμένα στον τίτλο της Τρ. Πειραιώς (-1,42%), καθώς είναι σε εξέλιξη η γενική συνέλευση, η οποία καλείται να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, και το reverse split της μετοχής (1 νέα για κάθε 20 παλιές).

Μικτή και μάλλον ικανοποιητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στον υπόλοιπο, μη τραπεζικό, 26άρη, όπου και σήμερα συνεχίζεται το stock picking και ζητούμενο είναι οι αγοραστές να μην αρχίσουν να «ξεμένουν από ιδέες».

Από τα μη τραπεζικά blue chips ασφαλώς και ξεχωρίζει το +3,62% για Ελλάκτωρ, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας ακολουθούν οι Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Grivalia, Lamda Development, Ελ. Πετρέλαια και ΟΤΕ.

Αντίθετα, από τις δεικτοβαρείς μετοχές που κινούνται στο «κόκκινο», μόνο οι ΕΕΕ και Τιτάν σημειώνουν απώλειες μεγαλύτερες του 1%, όμως και στις δύο περιπτώσεις οι συναλλαγές είναι ελάχιστες και η εικόνα εύκολα αναστρέψιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης, η ΕΕΕ έχει διακινήσει 2.068 τεμ. και ο Τιτάνας 1.415 τεμ.

Ο Γενικός Δείκτης, αλλάζοντας πρόσημα, έχει κινηθεί μέσα σε ένα στενό εύρος με μέχρι στιγμής χαμηλό τις 819,86 (-0,35%) και υψηλό τις 823,82 μονάδες (+0,13%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 9,5 εκατ. ευρώ.

Δεν λείπουν οι θετικές διαφοροποιήσεις από τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, όπου ξεχωρίζουν οι Χαλκόρ (+5,08%), Τέρνα Ενεργειακή (+5,36%), Νηρέας (+2,6%), Ιατρικό (+2,36%), Intralot (+2,59%), J&P Άβαξ (+1,37%), Cenergy (+0,88%), Άνεμος (+0,63%).

Παραμένει ζητούμενο η αύξηση των συναλλαγών, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι προσδοκίες για κάτι σημαντικά καλύτερο, σε επίπεδο δεικτών, θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v