Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stock picking στο Χρηματιστήριο

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 854 μονάδων. Απώλειες καταγράφουν Eurobank, OTE, ΔΕΗ, Mυτιληναίος, Μotor Oil. Κέρδη για Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πειραιώς, ΕΧΑΕ. Χαμηλός ο τζίρος.

Stock picking στο Χρηματιστήριο

Στάση αναμονής δείχνει η μέχρι στιγμής εικόνα της Αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος, τον τζίρο να παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και το ελάχιστο ενδιαφέρον να συντηρείται από κινήσεις σε επιμέρους τίτλους.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ τείνει να συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, μπορεί ο Δείκτης να έχει κινηθεί με θετικό πρόσημο στο μεγαλύτερο κομμάτι, όμως το εύρος κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο των τεσσάρων μονάδων, με μέχρι στιγμής υψηλό στις 859,78 (+0,39%) και χαμηλό τις 855,52 μονάδες (-0,11%), ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 6,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 0,9 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΓΡΙΒ).

Μπορεί οι μέχρι στιγμής θετικοί πρωταγωνιστές να «πιάνουν» όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων, όμως είναι ελάχιστοι για να συντηρήσουν το ενδιαφέρον για όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ξεκινώντας από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου η γενικότερη εικόνα είναι εμφανώς διστακτική, θετικά ξεχωρίζουν οι Πειραιώς (+1,16%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,77%) και ΕΧΑΕ (+1%) ενώ, εκτός της Eurobank (-1,94%), δεν υπάρχει άλλος τίτλος του FTSE26 που να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Όμως μία πιο προσεκτική ματιά, μάλλον θα μπορούσε να βγάλει πιο επιφυλακτικά συμπεράσματα, καθώς Αεροπορία Αιγαίου, ΟΛΠ και Τιτάνας κινούνται με τριψήφιο όγκο συναλλαγών, ελάχιστα πάνω από τα 1.000 τεμ. οι συναλλαγές για ΕΕΕ και Motor Oil, ενώ χαμηλότερα από 10.000 τεμάχια έχουν διακινήσει οι Lamda Development, Jumbo, Fourlis και Folli Follie Group.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και με αρκετά πυκνές συναλλαγές, ξεχωρίζει το +6,21% της Ιντρακόμ, ενώ κάτι κινείται και στην Ίλυδα (+3,52%).

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι η αφύπνιση των αγοραστών, που θα φέρει και σημαντικά καλύτερες συναλλαγές, αλλά και η σημαντική αύξηση του αριθμού των θετικών πρωταγωνιστών, από όλα τα «στρώματα» του ταμπλό.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v