Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Νέο φλερτ με τις 850 μονάδες

Με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές η ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη, με τους επενδυτές να ποντάρουν στο στοίχημα άμεσης εξόδου στις αγορές. Ξεχωρίζουν Πειραιώς, Coca Cola. Οι κινήσεις των long και η κινητικότητα στα «μεσαία».

Χρηματιστήριο: Νέο φλερτ με τις 850 μονάδες

Στο... στοίχημα της άμεσης εξόδου στις αγορές φαίνεται πως ποντάρουν οι αγοραστές, καθώς με εντολές τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνεδρίασης ωθούν την αγορά και πάλι προς τις 850 μονάδες.

Το γεγονός πως ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που υπεραποδίδει και το 77% του τζίρου στα πρώτα 15' επικεντρώνεται στις μετοχές των τεσσάρων συστημικών ομίλων ενισχύει αυτή την εκτίμηση και δίνει πόντους στους long να επιμείνουν και σήμερα. Το πού θα κριθεί η άμεση έξοδος στις αγορές αναφερόταν νωρίτερα, αναλυτικά, στο Euro2day, την ώρα που το 2ετές ξεκινούσε από τα 3,927%.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη προσπάθεια μερίδας παικτών να προεξοφλήσουν αυτό το ενδεχόμενο, να ποντάρουν ρευστότητα κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα για ακόμη μία φορά να δοκιμάζεται η ευρύτερη περιοχή των 850 μονάδων. Θυμίζουμε πως στη χθεσινή και προχθεσινή συνεδρίαση, αυτές οι προσπάθειες πραγματοποιήθηκαν με αυξημένες συναλλαγές/ανάλογο τζίρο.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, το κλίμα είναι συντηρητικό, μετά τη χθεσινή σημαντική ανοδική αντίδραση, με ήπιες μεταβολές για τους βασικούς δείκτες από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, Μαδρίτη.

Η καλή εικόνα των ξένων αγορών, το χθεσινοβραδινό ανοδικό «ξέσπασμα»« της Wall Street (με αφορμή τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed) δίνει το περιθώριο στους long να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για υπέρβαση των 850, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο.

Εως τις 1.127 ο κλαδικός δείκτης, με περισσότερες συναλλαγές στην Πειραιώς και μετά στην Εθνική και μεγαλύτερο τζίρο στην Alpha Bank και μετά στην Πειραιώς.

Θυμίζουμε τη χθεσινή διακύμανση του ΔΤΡ από τις 1.130,98 έως τις 1.103,95 και κλείσιμο στις 1.108,52 μονάδες καθώς η μεγάλη μεταβλητότητα κρύβει ενδοσυνεδριακά και ευκαιρίες αλλά και παγίδες.

Μεταβλητότητα κατά πάσα βεβαιότητα θα έχει και σήμερα ο ΔΤΡ, μένει να φανεί προς ποια κατεύθυνση και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίασης.

Η αρχική άνοδος με μοχλό τις τράπεζες οδήγησε τους long σε ανάλογες κινήσεις στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα και στη μεσαία αλλά και στη χαμηλή κατηγορία. Στο... κόκκινο 6 από τις 26 μετοχές του δείκτη -με πωλητές σε Viohalco, Grivalia, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Motor Oil και FF Group- ενώ σταθερές είναι του ΑΔΜΗΕ και του ΟΠΑΠ.

Καλή εικόνα στον FT Mid Cap, με κινητικότητα σε Πλαίσιο, J&P ΑΒΑΞ, Ικτίνο, Intralot, MIG.

Στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, ο ΓΔ ενισχυόταν 0,45% στις 847 μονάδες, με τον ΔΤΡ κατά 1% υψηλότερα στις 1.120 μονάδες.

Συναλλαγές σχεδόν 9 εκατ. μετοχών -με τα περίπου 4 να έχουν αλλάξει χέρια στην Πειραιώς-, με τζίρο 6,5 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v