Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ να προσεγγίζει ξανά τις 850 μονάδες. Κέρδη υψηλότερα του 2% για Πειραιώς, Τράπεζα Αττικής, Viohalco. Aνοδος για ΔΕΗ, Coca Cola, Eurobank. Πιέσεις σε Εθνική, Μotor Oil, Σαράντη, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ

Με επιλεκτικές τοποθετήσεις, οι λίγοι αγοραστές προσπαθούν να σπρώξουν τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 850 μονάδων και να καλύψουν μέρος των χθεσινών απωλειών, όμως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, έστω και αν η μέχρι στιγμής εικόνα της συνεδρίασης δεν δείχνει να επιβεβαιώνει όσους περίμεναν μία ακόμα μέρα σημαντικής μεταβλητότητας.

Όλα δείχνουν ότι η εγχώρια αγορά θα συνεχίσει να τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας την αυριανή έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, τις εξελίξεις όσον αφορά στην έξοδο της χώρας στις αγορές, τη μεθαυριανή λήξη των συμβολαίων Ιουλίου στην Αγορά Παραγώγων και την, επίσης μεθαυριανή, «ετυμηγορία» της S&P για την ελληνική οικονομία.

Στα μέχρι στιγμής χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης και ενώ συμπληρώθηκαν οι πρώτες τρεις ώρες συναλλαγών που βρήκαν τον τζίρο στα 21,2 εκατ., από τα οποία τα 2,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ), η μικτή εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, που δεν δείχνει διαθέσεις αξιόπιστης αντίδρασης παρά τις αξιοπρόσεκτες χθεσινές απώλειες και η παρατεταμένη εικόνα κόπωσης στις περισσότερες από τις υπόλοιπες μετοχές, της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ξεκινώντας από τις τράπεζες και τους τίτλους που παρουσιάζουν αξιοσημείωτη μεταβολή, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, ξεχωρίζουν οι Πειραιώς (+2,8%) και Attica Bank (+2,81%), ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE26, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται οι Viohalco (+1,77%), Lamda Development (+1,04%), ΔΕΗ (+1,72%), ΕΕΕ (+1,19%), ΕΧΑΕ (+1,32%) και ΟΛΠ (+1,22%).

Από την άλλη, μόνο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,52%) σημειώνει απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου ο αριθμός των θετικών πρωταγωνιστών μειώνεται επί καθημερινής βάσεως, έχουν τάσεις να ξεχωρίσουν θετικά (με σχετικά αξιοπρεπείς συναλλαγές), οι Σελόντα (+6,54%), Λύκος (+2,88%), Intralot (+1,53%) και MIG (+1,32%).

Οποιοδήποτε κλείσιμο του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 850 μονάδων θα θεωρηθεί ένδειξη αδυναμίας και θα αφήσει αρνητικές παρακαταθήκες για τη συνέχεια.

Αυξημένη προσοχή χρειάζεται η τελευταία ώρα, καθώς σε αυτό το διάστημα οι πωλητές φάνηκαν περισσότερο «ενεργητικοί» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v