Ελεγχόμενες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Στα επίπεδα των 855 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο. Κέρδη υψηλότερα του 1% για τον ΑΔΜΗΕ. Άνοδο καταγράφουν ΔΕΗ, Motor Oil, Lamda. Aπώλειες για Εθνική, ΟΤΕ, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ. Ανεβάζει ταχύτητες ο τζίρος.

Ελεγχόμενες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Με ελεγχόμενες απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντας τα αρνητικά πρόσημα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς αργά αλλά σταθερά η Αγορά δείχνει να συνειδητοποιεί ότι η πανθομολογούμενη έκδοση πάει πιο πίσω, πιθανότατα, περιμένοντας την επίσημη έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και ίσως την «ετυμηγορία» της S&P για την ελληνική οικονομία, την ερχόμενη Παρασκευή.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, η σημερινή συνεδρίαση έχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τη χθεσινή και αυτή είναι ο αυξημένος τζίρος, κάτι που μπορεί να παίξει τον ρόλο του στη συνέχεια.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι χθες, το πρώτο ημίωρο συναλλαγών συμπληρώθηκε με τζίρο 3,5 εκατ., ενώ σήμερα, στο ίδιο διάστημα, ο τζίρος έφθασε τα 8,7 εκατ., από τα οποία το 1 εκατ. αφορούσε προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΤΙΤΚ, ΦΡΛΚ). Η πρώτη ώρα, στα 13,6 εκατ.

Ελεγχόμενες απώλειες στο τραπεζικό ταμπλό, μικτή η εικόνα στις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ελάχιστα τα άξια αναφοράς για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, είναι η γενικότερη εικόνα του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Ξεκινώντας από τους «μεγάλους» του ταμπλό, με αρνητικό πρόσημο κινείται το σύνολο των τραπεζικών μετοχών, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι Eurobank (-1,98%), Εθνική (-2,7%) και Αττικής (-1,86%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE25, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει τίτλος που να σημειώνει κέρδη μεγαλύτερα του 1%, πλην ΑΔΜΗΕ (με αυξημένες συναλλαγές), ενώ με απλά θετικό πρόσημο κινούνται οι Grivalia, Lamda Development, Motor Oil, Jumbo και ΕΧΑΕ.

Από την «κόκκινη» πλευρά και πλην τραπεζικών μετοχών, με απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι Viohalco, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Σαράντης και ΟΛΠ (ο τελευταίος με συναλλαγές μόλις 288 τεμ.).

Ίσως αξίζει υποσημείωσης, για τη συνέχεια, η αυξητική τάση στις συναλλαγές που παρουσιάζει ο ΟΠΑΠ, ο οποίος, μέχρι στιγμής, δείχνει να αποσπά περισσότερο από το 20% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Τίποτα το άξιο αναφοράς από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, πλην της κάποιας κινητικότητας που σημειώνεται σε Ιντρακόμ και J&P Άβαξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v