Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ηπια άνοδος με αυξημένο τζίρο

Στα επίπεδα των 855 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, καταγράφοντας μικρά κέρδη. Κέρδη υψηλότερα του 2% για τη Viohalco. Ανοδος για Coca Cola, Πειραιώς, Alpha Bank. Aπώλειες καταγράφουν Μotor Oil, Σαράντης. Στο +9% η Χαλκόρ.

Χρηματιστήριο: Ηπια άνοδος με αυξημένο τζίρο

Με τη βοήθεια του θετικού κλίματος που δείχνει να επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου, κινούμενος μέχρι στιγμής μόνιμα με θετικό πρόσημο, επιχειρεί κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα, έστω και αν η πρώτη προσέγγιση των 860 μονάδων έφερε σχετική υποχώρηση.

Με τον τίτλο της ΕΕΕ (+1,42%) να δίνει τις σημαντικότερες βοήθειες, κινούμενος μόνιμα με θετικό πρόσημο, προκειμένου να διατηρηθεί ο θετικός βηματισμός, οι αγοραστές «ψάχνουν ιδέες» σε όλο το εύρος του ταμπλό, ενώ δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που εκτιμούν ότι η σημερινή κίνηση θα έχει και δόσεις προεξόφλησης από πιθανή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P αύριο.

Ξεκινώντας από το τραπεζικό ταμπλό, όπου η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή και μάλλον επιφυλακτική, η Πειραιώς (+2,32%) προσπαθεί να αποκτήσει ένα «προβάδισμα εντυπώσεων», ενώ οι υπόλοιποι τίτλοι περιστρέφονται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με την Ελλάδος (+2,28%) να δείχνει ότι «αισθάνεται άνετα» και υψηλότερα των 14,00 ευρώ και σε υψηλά τριετίας.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Lamda Devellopment (+0,29%) δείχνει να επιχειρεί και σήμερα «δοκιμαστικές πτήσεις» υψηλότερα από το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 7,00 ευρώ, ενώ σημαντικό κομμάτι των traders προσπαθεί να «αποκωδικοποιήσει» τις τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο Viohalco (+2,46%) και όσον αφορά την ανακοινωθείσα συγχώνευση Χαλκόρ (+9,95%) - ΕΛΒΑΛ, με τον όμιλο να αιφνιδιάζει για πολλοστή φορά τους επενδυτές.

Σε κάθε περίπτωση, η γενικότερη εικόνα του μη τραπεζικού 26άρη, μάλλον συντηρεί τη γνωστή επιφυλακτικότητα, ενώ από τις μετοχές που πιέζονται σε χαμηλότερα επίπεδα, Τιτάνας και Fourlis σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, Λύκος, Ιντρακάτ, Ιντρακόμ, Cenergy, Centric, είναι μερικοί από τους τίτλους που προσπαθούν να κινηθούν υψηλότερα, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου συναλλαγών βρήκε τον τζίρο στα 10 εκατ. και η συμπλήρωση της ώρας στα 15,8 εκατ., από τα οποία τα 2,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v