Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με ήπιες πιέσεις στη «ζώνη» των 850 μονάδων

Μικρές απώλειες καταγράφει το ΧA, στον απόηχο της έκθεσης του ΔΝΤ. Απώλειες για Πειραιώς, Εθνική, Coca Cola. Στο -3,5% η Grivalia. Κέρδη για OTE, Viohalco, ΕΛΠΕ. Στο προσκήνιο η αναμενόμενη αποτίμηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

ΧΑ: Με ήπιες πιέσεις στη «ζώνη» των 850 μονάδων

Με ελεγχόμενες πιέσεις ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, όμως αποδεικνύονται αρκετές προκειμένου ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει χαμηλότερα των 850 μονάδων, αυξάνοντας το ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Με την Αγορά να περιμένει την είδηση-καταλύτη που μπορεί να επαναφέρει τους αγοραστές στο προσκήνιο και με ελάχιστες βοήθειες από τις θεωρούμενες Δεικτοβαρείς μετοχές, η μέχρι στιγμής εικόνα στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό κρίνεται αναμενόμενη και απόλυτα φυσιολογική.

Χωρίς θετικό πρόσημο το σύνολο των μετοχών στο τραπεζικό ταμπλό, πλην Τρ. Ελλάδος (+0,5%), ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στο «πράσινο» διασώζονται μόνο οι Viohalco (+0,68%), Lamda Development (+0,29%), Fourlis (+1,77%), Ελ. Πετρέλαια (+0,49%) και ΟΤΕ (+0,09%).

Αντίθετα, από τις μετοχές που πιέζονται σε χαμηλότερα επίπεδα, η Grivalia (-3,23%), που τείνει προς την τιμή της υποβληθείσας από τη Fairfax δημόσιας πρότασης στα 8,80 ευρώ, σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, μαζί με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,01%), Τιτάνα (-1,20%) και Folli Follie Group (-1,12%)

Παρά το γεγονός ότι οι απώλειες δείχνουν απόλυτα ελεγχόμενες και η εικόνα αναστρέψιμη, οι περισσότεροι αναλυτές δηλώνουν τουλάχιστον επιφυλακτικοί για τη συνέχεια.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου και σήμερα «ψάχνουν» για αγοραστές, ξεχωρίζουν θετικά οι Κέκροψ (+6,38%), Χαλκόρ (+1,59%) και Space Hellas (+9,4%), με ιδιαίτερα «παράξενες» συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης από το ξεκίνημα της συνεδρίασης κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, ενώ ελάχιστα πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, ο τζίρος ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 0,7 εκατ. αφορά "πακέτα" (ΕΧΑΕ).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v