Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εφυγε» χαμηλότερα το ΧΑ μετά τα παράγωγα

Διευρύνονται οι απώλειες του ΓΔ, που κινείται πλέον χαμηλότερα των 850 μονάδων. Πτώση 4% για την Grivalia. Στο κόκκινο Coca Cola, Εθνική, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ. Kέρδη για ΟΤΕ, Σαράντη. Στο προσκήνιο τα παράγωγα αλλά και η αναμενόμενη αξιολόγηση από την S&P.

«Εφυγε» χαμηλότερα το ΧΑ μετά τα παράγωγα

Παρά το ότι δεν υπήρξε νεότερη ειδησεογραφία, όσον αφορά τα θέματα που απασχολούν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, μετά τις 14:00 και με τη λήξη των συμβολαίων Ιουλίου στην Αγορά Παραγώγων, οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. κινήθηκαν προς χαμηλότερα επίπεδα, όμως ο τζίρος παραμένει σχετικά χαμηλός και τίποτα δεν έχει κριθεί, όσον αφορά στο τελικό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, το κλείσιμο χαμηλότερα των 850 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και χαμηλότερα των 1.100 μονάδων για τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών θα είναι μία πρώτη αρνητική ένδειξη για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, ιδιαίτερα αν δεν προκύψει κάποιο «δώρο» από την αναμενόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

Εκτός του ότι το σύνολο των τραπεζικών μετοχών επιμένει στο «κόκκινο», πλην Τρ. Ελλάδος (+0,5%), έστω και με απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες, μικρή επιβάρυνση της εικόνας σημειώνεται στον μη τραπεζικό 26άρη, όπου εκτός της Grivalia (-3,98%), με αξιοσημείωτες απώλειες κινούνται οι ΕΕΕ (-1,49%), Ελλάκτωρ (-1,72%), Motor Oil (-1,04%), Jumbo (-1,32%), Μυτιληναίος (-1,97%), ΟΛΠ (-1,14%), ΟΠΑΠ (-1,37%), Τιτάνας (-1,56%) και Folli Follie Group (-1,31%).

Αντίθετα, με θετικό πρόσημο αλλά με κέρδη μικρότερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, διασώζονται οι Viohalco, Ελ. Πετρέλαια, Lamda Development, ΟΤΕ, Σαράντης και Fourlis.

Ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τέσσερις ώρες συνεδρίασης, ο τζίρος φθάνει στα 40,5 εκατ., από τα οποία τα 2,9 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΣΠΕΙΣ, ΕΧΑΕ), ενώ από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις με διαθέσεις θετικής διάκρισης κινούνται οι Space Hellas (+9,4%), Κέκροψ (+4,96%), Πλαίσιο (+1,82%), Ικτίνος (+1,44%) και Χαλκόρ (+1,10%).

Η συνέχεια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, σε περίπτωση που οι εν δυνάμει πωλητές εμφανίσουν επιθετικότερες διαθέσεις προς το τέλος της συνεδρίασης.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v