Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ηπια κέρδη με στήριξη από Coca Cola

Μικρή άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 755 μονάδων. Στο +2,5% η Coca Cola. Κέρδη σημειώνουν Πειραιώς, ΔΕΗ, Eurobank, Αlpha Bank, ΟΠΑΠ, Lamda. Aπώλειες για Folli Follie, ΟΛΠ, Jumbo, Tιτάν. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Ηπια κέρδη με στήριξη από Coca Cola

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανοδικά το ΧΑ, με αγοραστές η Lamda Development.

Εστιάζοντας στη Lamda Development, καθώς από την αντίδραση της μετοχής γίνεται μία πρώτη αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στο μέτωπο του Ελληνικού, θα λέγαμε πως το «άνοιγμα» της συνεδρίασης είναι, κατ' αρχάς, ενθαρρυντικό.

Τα επόμενα βήματα και τα μέτωπα για το Ελληνικό αναφέρονται σε σχετικό θέμα, με τους traders να κινούνται στο εύρος των 6,99-7,10 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές και ανάλογο τζίρο. Εχοντας ως γνώμονα την πρώτη αντίδραση της αγοράς στην εξέλιξη του Ελληνικού, επιχειρείται η προσέγγιση της συνεδρίασης και των πρώτων ενδείξεων που δίνονται ευρύτερα για την αγορά, με ορίζοντα το 3ήμερο, σήμερα-Παρασκευή.

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, με τον Δείκτη Τραπεζών να αντιδρά αρχικά έως τις 792 μονάδες και τα περισσότερα blue chips να ακολουθούν.

Στις 755,94-758,69 μονάδες ο ΓΔ, με μέτρια ροή συναλλαγών και ρυθμό στα περίπου χθεσινά επίπεδα.

Εχοντας ως στόχο για σήμερα έως την Παρασκευή την επαναφορά του ΔΤΡ προς την περιοχή των 800 μονάδων, η αρχική κίνηση του κλάδου έως τις 792 ενισχύει την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως η επίτευξή του είναι εφικτή.

Το 67% του τζίρου έχει πραγματοποιηθεί στις μετοχές του κλάδου, με περισσότερες συναλλαγές στην Εθνική και μεγαλύτερο τζίρο στην Alpha Bank, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα (και σε ορίζοντα μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής).

Πέραν των τραπεζικών, ένα μικρότερο ποσοστό έχει αλλάξει χέρια στα blue chips, μετά τη χθεσινή αντίδραση των... σωματοφυλάκων ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Jumbo, που προσέφεραν πολύτιμες στηρίξεις στον δείκτη.

Στις 1.975 μονάδες ο ftse25, με το intraday stop για τους long να ανεβαίνει στις 1.945 ενώ κύρια στήριξη είναι στις 1.953 μονάδες.

Με τον ΔΤΡ να χάνει πάνω από 15 μονάδες από την αρχική αντίδραση, ο ΓΔ διολίσθησε προς τις 755 και προς τις 1.975 ο ftse25, επίπεδα που μένει να επιβεβαιωθούν στη συνέχεια ως βραχυπρόθεσμες στηρίξεις.

Σε αντίθεση με τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκαν συνολικά περί τα 6,5 εκατ. ευρώ, σήμερα οι συναλλαγές/τζίροι είναι θεαματικά μειωμένοι. Μόλις 55 χιλιάδες ευρώ και στις δύο μετοχές, πολύ χαμηλότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων επτά συνεδριάσεων.

Κάθετα μειωμένος ο τζίρος σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, συγκριτικά αυξημένος σε Lamda Development, Coca Cola, Μυτιληναίο, αλλά και Intralot, Jumbo, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α.

Χθες ήταν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΤΙΤΑΝ, Jumbo, που (υπο)στήριξαν την αγορά, τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, σήμερα απ' ό,τι φαίνεται, είναι η σειρά της Coca Cola. Με απόδοση 2,58% στα 28,63 ευρώ και με αυξημένες συναλλαγές/τζίρο η κίνηση της πιο βαριάς μετοχής του ΧΑ, με υψηλό 52 εβδομάδων στα 29,66 ευρώ.

Ενθαρρυντικός ο απολογισμός μετά τα πρώτα 35', καθώς τόσο στη Lamda Development όσο και στις τράπεζες, οι αγοραστές δείχνουν να ελέγχουν το παιχνίδι.

Στις 11:10 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 4,1 εκατ. ευρώ, συγκριτικά χαμηλότερος σε σχέση με το αντίστοιχο χθεσινό διάστημα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v