Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών

Ενισχύονται τα κέρδη του Χρηματιστηρίου, με τον ΓΔ να κινείται στα επίπεδα των 750 μονάδων. Ανοδος υψηλότερη του 4% για Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής. Με θετικό πρόσημο Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Coca Cola. Απώλειες καταγράφουν Πειραιώς, ΕΛΠΕ.

ΧΑ: Ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών

Συντήρηση δυνάμεων μέτριου κόστους στο ΧΑ, την ώρα που στις ευρωπαϊκές αγορές διαμορφώνονται μεικτές τάσεις και στη Wall Street τα futures παραπέμπουν σε άνοιγμα του S&P 500 από τις 2.555 μονάδες.

Μέτριες συναλλαγές και ανάλογος τζίρος (σε σχέση με το μ.ο. των 44 εκατ. ευρώ, μέχρι το «κλείσιμο» και της Πέμπτης), αλλά σε επίπεδα μάλλον υψηλότερα του μέσου ημερήσιου όρου εβδομάδας, με καλύτερη σχέση αγοραστών - πωλητών και σχετικά ικανοποιητική ροή συναλλαγών σε μετοχές σηματωρούς του δείκτη.

Στην περιοχή των 747 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 751 ο Δείκτης Τραπεζών και στις 1.955 ο FTSE25, με το 60% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο και το υπόλοιπο κυρίως σε μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, FF Group, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίου και Ελληνικών Πετρελαίων, ΔΕΗ, Viohalco, Motor Oil κ.α.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει η μετοχή της Alpha Bank στα 1,51-1,57 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές και τζίρο που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ. Από τον κλάδο, πιο αδύναμη παραμένει η Πειραιώς, που με νέες πωλήσεις/πιέσεις υποχωρεί χαμηλότερα, στα 2,43 ευρώ.

Πέραν του τραπεζικού κλάδου, κινητικότητα καταγράφεται σε μετοχές-σηματωρούς, με τον ΟΤΕ να αποτελεί μία από τις ενθαρρυντικές ενδείξεις για όσους έχουν long θέσεις. Με συγκριτικά υψηλό τζίρο, στη μετοχή του Οργανισμού οι συναλλαγές γίνονται στα 10,07-10,19 ευρώ. Στα 8,87-8,98 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, που σε αυτή τη φάση της αγοράς έχει ασθενέστερη διαγραμματική απεικόνιση.

Με αγοραστές κινούνται ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, με τη μετοχή της Επιχείρησης να ενισχύεται 2,06% στο 1,98 ευρώ και του Διαχειριστή κατά 3,82% στο 1,91 ευρώ. Μεγαλύτερη η απόδοση για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, σχεδόν διπλάσια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να «κλείνει η ψαλίδα» μεταξύ των δύο τίτλων (αναλυτικότερα στον Εκηβόλο).

Να σημειωθεί πως στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ έχει γίνει τζίρος σχεδόν 700 χιλιάδων ευρώ, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από αυτόν της ΔΕΗ. Για τον τίτλο, το χθεσινό χαμηλό του 1,75 ευρώ θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να αποτελέσει σημείο αναφοράς/στήριξης.

Εκτός αυτών ικανοποιητική η εικόνα για τη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου (στα 8,37 ευρώ), του FF Group (στα 17,95), του ΕΛΛΑΚΤΩΡα (στο 1,57 ευρώ). Στο εύρος των 3,12-3,18 ευρώ «ανεβάζει τζίρους» η Viohalco, στο 1,03 η Cenergy.

Λίγο πριν τις 15:00, η σχέση ανοδικών/καθοδικών στις 56/25 μετοχές. Υπεραποδίδουν μετοχές των Μοτοδυναμικής, AsCo, Intrakat, Ικτίνος κ.α. Στα 27 εκατ. ευρώ κινείται ο τζίρος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v