Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αναζήτηση ισορροπίας στο Χρηματιστήριο

Τράπεζες αλλά και βασικοί δείκτες προσπαθούν να βρουν ένα σταθερό σημείο, μετά τις δύσκολες συνεδριάσεις που προηγήθηκαν. Στη ζώνη λίγο πάνω από τις 740 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης. Ηπιες οι συναλλαγές.

Νέα αναζήτηση ισορροπίας στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια αντίδρασης στα πρώτα 15' της συνεδρίασης, με τους πωλητές να ενεργοποιούνται μετά τις 10:45, πιέζοντας και πάλι σε αρνητικό έδαφος την αγορά, για να επαναληφθεί στη συνέχεια η ίδια διαδρομή.

Με συναλλαγές 2,5 εκατ. ευρώ η αρχική κίνηση, με τον ΓΔ έως τις 745,60, με τον ΔΤΡ έως τις 702,89 και με τον FTSE25 έως τις 1.957,59 μονάδες, με τους πωλητές να ακολουθούν και με τζίρο ενός εκατομμυρίου ευρώ, να οδηγούν τους τρεις δείκτες και πάλι χαμηλότερα, προς τις 739,63, τις 688,20 και τις 1.940,53 μονάδες αντίστοιχα. Ακολούθησε νέα προσπάθεια, που έφερε τον Γενικό Δείκτη με οριακή μεταβολή.

Συναλλαγές 4,5 εκατ. μετοχών, τζίρος 3,5 εκατ. ευρώ, με το 65% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά ικανοποιητικό σε ΟΤΕ, Αεροπορία Αιγαίου, Motor Oil, FF Group, Μυτιληναίο και ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Lamda Development κ.ά.

Ηπια πτωτικές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια -μετά την κατάκτηση νέων υψηλών ή ακόμη και ιστορικών υψηλών-, σε μία απόλυτα φυσιολογική κίνηση των αγορών, που ακολουθούν τη θεαματική άνοδο της Wall Street σταθερά long για πάνω από ένα χρόνο.

Αυτά εκτός, γιατί εντός... συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, απότοκο των τελευταίων εξελίξεων και δη της αναζωπύρωσης των επιφυλάξεων/ανησυχιών για τα «μη εξυπηρετούμενα δάνεια/ανοίγματα».

Κρίσιμη σήμερα η συνεδρίαση και λόγω των αναμενόμενων ανακοινώσεων από την Κομισιόν, με εύλογη την προσοχή των βραχυπρόθεσμων καθώς τα μεγέθη θα διαμορφώσουν κλίμα και τάση. Αυτό προς το δεύτερο ήμισυ της συνεδρίασης, κάτι που δικαιολογεί τις επιφυλακτικές κινήσεις των traders στο ξεκίνημα της ημέρας. Μεικτές κινήσεις σε τράπεζες και blue chips, σε μία συγκυρία που μεγάλοι όμιλοι ανακοινώνουν αποτελέσματα 9μήνου, γεγονός που επηρεάζει ανάλογα τη στάση των επενδυτών.

Σε Coca-Cola και ΟΤΕ η προσοχή, με τη μετοχή της πρώτης στα 29,06 ευρώ με αγοραστές και του Οργανισμού στα 10,53 με σημαντικούς πωλητές και απώλειες μεγαλύτερες του 2%, με τζίρο σχεδόν μισού εκατ. ευρώ.

Σε λίγες μετοχές οι αγοραστές υπερισχύουν (Coca-Cola, FF Group, TITAN) ενώ σε κάποιες άλλες δίνεται μάχη (ΑΔΜΗΕ, Alpha Βank, Attica Bank, Ελληνικά Πετρέλαια).

Από τις μετοχές με αρνητικό πρόσημο (στις 11:00) ενδείξεις περιθωρίου αναστροφής διαμορφώνονται για τις Grivalia, Motor Oil, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, Viohalco και Πειραιώς από τον τραπεζικό κλάδο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v