ΧΑ: Ο τραπεζικός κλάδος σε ρόλο οδηγού

Προσπάθεια υπερκέρασης των 725 μονάδων στο ΧΑ. Καταγράφονται σημαντικά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο, αλλά οι συναλλαγές παραμένουν περιορισμένες. Κέρδη 30% για τη μετοχή του Υγεία. Σε Γερμανία και θεσμούς η προσοχή των επενδυτών.

ΧΑ: Ο τραπεζικός κλάδος σε ρόλο οδηγού

Με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο αλλά τις συναλλαγές εκ νέου υποτονικές, ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να υπερκεράσει τις 725 μονάδες.

Με τις αμερικανικές αγορές χθες κλειστές λόγω της ημέρας των Ευχαριστιών και σήμερα σε καθεστώς ημιαργίας εξαιτίας της Black Friday, οι περιορισμένες συναλλαγές θεωρούνται φυσιολογικές. Αλλωστε χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφηκε χαμηλό τριμήνου σε τζίρο.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματα στη Γερμανία, όπου το SPD και η διαφαινόμενη απόφασή του να προχωρήσει σε συζητήσεις με την Αγκελα Μέρκελ διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο, πιθανά πιο φιλικό προς τα ελληνικά συμφέροντα.

Παράλληλα θα πρέπει να αποτιμηθούν τα «εγχώρια θέματα», με τους θεσμούς να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Στα ανοικτά θέματα ξεχωρίζουν αυτά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που αναμένεται να αποτελέσουν κομβικό ζήτημα στις συζητήσεις, αλλά και η ΔΕΗ, όπου φαίνεται πως κλείνει οριστικά το θέμα της πώλησης λιγνιτικών μονάδων. Ο τίτλος της επιχείρησης κινείται και σήμερα ανοδικά στα 2,1 ευρώ.

Σε ρόλο οδηγού η Alpha Bank, με κέρδη 3,4%, και η Εθνική Τράπεζα με άνοδο 3,8%. Συνολικά ο τραπεζικός κλάδος κερδίζει 3% και στηρίζει την ανοδική προσπάθεια.

Ισχυρά κέρδη της τάξεως του 30% καταγράφει η μετοχή του Υγεία, που «κλείδωσε» στο 0,45 ευρώ, στην τιμή δηλαδή της Δημόσιας Προσφοράς από το Ιατρικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v